недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFORaspisana javna nabavka za rekonstrukciju železničke stanice Prijepolje

Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju železničke stanice Prijepolje

Akcionarsko društvo „Infrastruktura železnice Srbije“ raspisalo je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima rekonstrukcije i sanacije 55 železničkih stanica i staničnih zgrada u 33 lokalne samouprave u Srbiji među kojima su Užice, Požega, Kosjerić, Čajetina i Prijepolje.

Trideset miliona dinara opredeljeno je za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima, dok je 330 miliona obezbeđeno za samo izvođenje radova.

Planiranim radovima obuhvaćena je zamena stolarije, obnova fasada, zamena krovova, nameštaja, sanacija nadstrešnica i uređenje prostora oko staničnih zgrada, kao i zamena instalacija, ali i toplifikacija gde to bude potrebno.

Planirano je uređenje ukupno 52 železničke stanice, kao i tri železničke upravne stanične zgrade, i to u sledećim mestima: u Požarevcu (dve stanice – Požarevac i zgrada OC Požarevac), Beogradu (Ovča, Sopot, Sopot Kosmajski, Ralja, Jajinci), Vladimirovcu, Smederevu (Radinac, Mala Krsna), Kovačici (Kovačica i Debeljača), Rumi (Ruma, Uprava OC Ruma, Platičevo i Putinci), Pančevu (Kačarevo), Šapcu (Šabac i Štitar), Sremskoj Mitrovici (S. Mitrovica, Martinci i Voganj), Šidu, Loznici, Ćupriji, Nišu (Niš i Crveni Krst), Negotinu (Prahovo), Petrovcu (Gložan), Senti, Novom Sadu (Futog), Zrenjaninu, (Tomaševac), Kuli, Somboru (Sombor i Bukovački salaši), Subotici (Bajmok), Odžacima (Ratkovo), Prijepolju (Prijepolje i Prijepolje teretna), Raškoj (Jošanička Banja), Kraljevu (Mataruška Banja), Užicu (Užice, upravna zgrada Užice, Užice teretna, Stapari), Lazarevcu (Lastra), Vreocima, Čajetini (Zlatibor), Valjevu (Valjevo i Divci), Lajkovcu (Slovac), Požegi (Požega i Kalenići) i Kosjeriću (Kosjerić i Ražana).

Za ovaj projekat, koji bi trebalo da se realizuje u 2022. godini, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 360 miliona dinara namenskih sredstava.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR