субота, 9 децембра, 2023
HomeINFORaspisana javna nabavka za rekonstrukciju železničke stanice Prijepolje

Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju železničke stanice Prijepolje

Akcionarsko društvo „Infrastruktura železnice Srbije“ raspisalo je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima rekonstrukcije i sanacije 55 železničkih stanica i staničnih zgrada u 33 lokalne samouprave u Srbiji među kojima su Užice, Požega, Kosjerić, Čajetina i Prijepolje.

Trideset miliona dinara opredeljeno je za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima, dok je 330 miliona obezbeđeno za samo izvođenje radova.

Planiranim radovima obuhvaćena je zamena stolarije, obnova fasada, zamena krovova, nameštaja, sanacija nadstrešnica i uređenje prostora oko staničnih zgrada, kao i zamena instalacija, ali i toplifikacija gde to bude potrebno.

Planirano je uređenje ukupno 52 železničke stanice, kao i tri železničke upravne stanične zgrade, i to u sledećim mestima: u Požarevcu (dve stanice – Požarevac i zgrada OC Požarevac), Beogradu (Ovča, Sopot, Sopot Kosmajski, Ralja, Jajinci), Vladimirovcu, Smederevu (Radinac, Mala Krsna), Kovačici (Kovačica i Debeljača), Rumi (Ruma, Uprava OC Ruma, Platičevo i Putinci), Pančevu (Kačarevo), Šapcu (Šabac i Štitar), Sremskoj Mitrovici (S. Mitrovica, Martinci i Voganj), Šidu, Loznici, Ćupriji, Nišu (Niš i Crveni Krst), Negotinu (Prahovo), Petrovcu (Gložan), Senti, Novom Sadu (Futog), Zrenjaninu, (Tomaševac), Kuli, Somboru (Sombor i Bukovački salaši), Subotici (Bajmok), Odžacima (Ratkovo), Prijepolju (Prijepolje i Prijepolje teretna), Raškoj (Jošanička Banja), Kraljevu (Mataruška Banja), Užicu (Užice, upravna zgrada Užice, Užice teretna, Stapari), Lazarevcu (Lastra), Vreocima, Čajetini (Zlatibor), Valjevu (Valjevo i Divci), Lajkovcu (Slovac), Požegi (Požega i Kalenići) i Kosjeriću (Kosjerić i Ražana).

Za ovaj projekat, koji bi trebalo da se realizuje u 2022. godini, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 360 miliona dinara namenskih sredstava.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR