недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFORaspisan konkurs za obuku 300 novih vatrogasaca: Prijepolje 3 , Brodarevo 2

Raspisan konkurs za obuku 300 novih vatrogasaca: Prijepolje 3 , Brodarevo 2

Ministarstvo Unutrašnjih Poslova Republike Srbije objavilo je danas značajnu inicijativu za unapređenje vatrogasnih službi širom zemlje. Naime, raspisan je konkurs za obuku 300 novih vatrogasaca, čime će se dodatno osnažiti vatrogasne stanice u gotovo svim regionima Srbije.

Prema uslovima konkursa, Prijepolje će biti bogatiji za tri nova vatrogasca a Brodarevo za dva, koji će se pridružiti lokalnoj vatrogasnoj jedinici.

Osobe koje žele da se prijave na konkurs treba da budu državljani Srbije, da imaju završenu srednju školu, da imaju dozvolu „C“ kategorije, da najmanje godinu dana žive na teritoriji za koju je raspisan konkurs, da nemaju manje od 19, a više od 30 godina, da ne poseduju bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u i da ispune posebne zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Prijava uz potrebnu dokumentaciju se šalje do 10. novembra Nacionalnom trening centru za vanredne situacije u Ulici cara Dušana 196 u Zemunu.Više informacija o konkursu OVDE.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR