недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEПрвомајски излети у природи, судећи по временској прогнози, за сада се чине...

Првомајски излети у природи, судећи по временској прогнози, за сада се чине као немогућа мисија.

Осим ако волите да киснете. Време нас за празнике неће послужити. Најкишовитији дан очекује се сутра, када се под утицајем циклона очекују велике падавине у целој земљи.

– Очекују се јаки пљускови са 10 до 20 литара по метру квадратном. Највише падавина биће на подручју Војводине, делова западне Србије и ширег подручја Београда, где се очекује и око 30 литара по метру квадратном – каже Ђорђе Ђурић за телеграф.рс, метеоролог Wheather2umbrella.

printscreen accuweather

На вишим планинама сутра се очекује и појава снега. Тако ће оне који Први мај буду славили на Златибору или Копаонику, у среду дочекати бели прекривач.

Уторак ће бити и најхладнији дан ове недеље. Најнижа температура кретаће се од осам до 12 степени, а највиша до 10 на западу до 17 степени на истоку и југоистоку Србије.За Први мај биће топлије, али такође кишовито. Најтоплије ће бити у Војводини где се очекује и до 21 степен, у Београду до 19.

Падавине ће се према прогнозама метеоролога задржати до средине месеца, мада, ни до краја месеца неће бити стабилно време.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR