недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFOПродужен рок за пријаву послодаваца за укључивање у дуални модел образовања

Продужен рок за пријаву послодаваца за укључивање у дуални модел образовања

Привредна комора Србије је због великог интересовања привреде продужила до 31. јануара рок за пријаву послодаваца за укључивање у дуални модел образовања за наредну школску годину.
За школску 2024/2025. годину за дуални модел образовања пријавило се чак 30 одсто нових компанија, које до сада нису биле укључене у реализацију овог модела образовања, саопштила је Привредна комора Србије.

Према досадашњим подацима привреда, као и претходних година, традиционално показује највеће интересовање за кадровима из области машинства, трговине, туризма и угоститељства и електротехнике.

Мирјана Ковачевић, руководилац Центра за едукацију и дуално образовање ПКС  подсећа да компанија укључивањем у дуални модел образовања има могућности да стекне квалификован и обучен кадар у складу са потребама компаније, спреман да се одмах по завршетку школовања укључи у радни процес.

Како наводи, на овај начин послодавац у великој мери смањује трошкове за обучавање радне снаге, што се издваја као један од бенефита.

Ученици у дуалном образовању у зависности од образовног профила проводе одређени број дана у компанији, чиме се код њих развија осећај припадности, усваја се пословна клима и јача поверење између ученика и послодавца, што накнадно води ка сарадњи на обострано задовољство.

Послодавци се пријављују путем специјализованог веб портала Привредне коморе Србије на којем креирају профил компаније и на једноставан начин, у три корака, подносе пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

Златибор прес

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR