недеља, јун 23, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPrijepolje spremno dočekuje snežne padavine

Prijepolje spremno dočekuje snežne padavine

Zbog snega i leda koji se javlja na putevima u jugozapadnoj Srbiji, putari u Prijepolju su spremni za nagle vremenske promene. Zimska mehanizacija je spremna, a lokalne vlasti su iz sopstvenih novčanih sredstava iz budžeta izdvojile novac za čišćenje snega i zimsko održavanje puteva na teritoriji opštine.

Screenshot_2019-12-01 Mećava na Jabuci, putevi prohodni

Opština Prijepolje je 4. oktobra 2019. donela Odluku o pokretanju javne nabavke u okviru izvršenja usluge čišćenja snega na putevima u zimskoj sezoni 2019/2020 godine, a po rečima članice Opštinskog veća Mirjane Bojović, ona je sprovedena kroz partije: Partija 1 – Izvršenje usluga čišćenja snega na putnim pravcima: Prijepolje – Zalug (autobusko okretište), Prijepolje – Raišnjevo – Ivanje (autobusko okretište), Kolovrat – Seljašnica – Rikavci (autobusko okretište) i Lazareva kuća – Vinicka (autobusko okretište). U hitnim slučajevima čistiće i druge pravce po nalogu, a vrednost iznosi 2.190.000.00 dinara bez PDV-a.

Partija 2 – Izvršenje usluga čišćenja snega na putnim pravcima: Jabuka – Babine (do ambulante i škole u Gornjim Babinama) i Bare – Križevine – Kamena Gora (do ambulante) i Begov most _ Bjelobabe- Kaćevo (Šumarska kuća), a u hitnim slučajevima, izvršiće i čišćenje snega i na drugim pravcima po nalogu, dok vrednost iznosi 2.827.500.00 dinara bez PDV-a.

Patrija 3 – Izvršenje usluga čišćenja snega na putnom pravcu : Kaćevo (Šumarska kuća) – Milošev Do – Karaula – Aljinovići, a u hitnim slučajevima čestiće i druge pravce po nalogu. Procenjena vrednost iznosi 900.000.00 dinara bez PDV-a.

„Za ovu namenu, opredeljeno je isto sredstava kao i prošle godine. Tu su se javile dve firme iz Prijepolja, a to su D.O.O. „Labud Plus“ iz Prijepolja i „Trgošped“ D.O.O. iz Ivanja i oni su dali svoje ponude. Možemo reći da će najverovatnije oni dobiti ugovore, ali dok svi vremenski periodi za žalbe ne isteknu, ne možemo reći da su ugovori i dodeljeni.“, navodi član Opštinskog veća u Prijepolju, Mirjana Bojović. Imajući u vidu snežne namete koji mogu obustaviti saobraćaj u seoskim područjima, prema rečima Bojovićeve, svi izvođači koji prođu na tenderu, imaju obavezu da čiste i druge pravce ukoliko Opštinsko veće donese takvu odluku.

Kada je u pitanju opština Prijepolje i spremnost zimskih službi za sneg i hladne dane ukratko bi moglo da se kaže da nadležne službe spremno dočekuju prestojeću zimsku sezonu a najslabija karika u ovom lancu tradicionalno je ovdašnja Elektrodistribucija zbog stanja u kojem se nalazi niskonaponska mreža.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR