субота, 1 априла, 2023
HomePOLITIKAPredsedništvo SNS utvrdilo IZBORNU LISTU! MEĐU PRVIH 20 NA IZBORNOJ LISTI NAPREDNJAKA...

Predsedništvo SNS utvrdilo IZBORNU LISTU! MEĐU PRVIH 20 NA IZBORNOJ LISTI NAPREDNJAKA BIĆE 10 NOVIH MLADIH NADA! A evo ko je prvi na listi!

Srpska napredna stranka usvojila je večeras na sednici Predsedništva finalnu izbornu listu za parlamentarne izbore, a kako Informer ekskluzivno saznaje, među prvih 20 imena nalazi se čak 10 novih mladih lica!

Reč je o novim nadama naprednjaka, polaznicima Akademije mladih lidera SNS, čiji je veći angažman najavio i predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić. On je i u intervjuu za Informer obećao da će naprednjaci pročistiti svoje redove i dati šansu mladim, novim, neukaljanim licima.

Prema pisanjima Informera, nosilac liste SNS i prvi na listi je aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, PUPS Milana Krkobabića trebalo bi da ima devet mandata u budućem sazivu, SDPS Rasima Ljajića osam, dok su za Partiju socijalista Aleksandra Vulina i SNP Nenada Popovića „rezervisana“ po tri mesta.

Kako navodi beogradski list na svom sajtu, PUPS Milana Krkobabića trebalo bi da ima devet mandata u budućem sazivu skupštine, SDPS Rasima Ljajića osam, dok su za Partiju socijalista Aleksandra Vulina i SNP Nenada Popovića rezervisana po tri mesta.

Prema pisanju „Novosti“, na listi su i SPO Vuka Draškovića, ali i partije Bogoljuba Karića i Marijana Rističevića, koje će imati po dva ili tri poslanička mesta.

Među kandidatima se, kako je ranije najavljivao predsednik Aleksandar Vučić, nalazi i oko 30 mladih iz političke akademije SNS-a, a tu su i poslanici koji su tokom prethodne četiri godine bili aktivni tokom sednica, dok deo nije opravdao ukazano poverenje, navodi list.

Izvor: Pink.rs/Informer.rs/novosti.rs, Foto: Tanjug

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR