недеља, април 21, 2024
NaslovnaPOLITIKAPredsedništvo SNS utvrdilo IZBORNU LISTU! MEĐU PRVIH 20 NA IZBORNOJ LISTI NAPREDNJAKA...

Predsedništvo SNS utvrdilo IZBORNU LISTU! MEĐU PRVIH 20 NA IZBORNOJ LISTI NAPREDNJAKA BIĆE 10 NOVIH MLADIH NADA! A evo ko je prvi na listi!

Srpska napredna stranka usvojila je večeras na sednici Predsedništva finalnu izbornu listu za parlamentarne izbore, a kako Informer ekskluzivno saznaje, među prvih 20 imena nalazi se čak 10 novih mladih lica!

Reč je o novim nadama naprednjaka, polaznicima Akademije mladih lidera SNS, čiji je veći angažman najavio i predsednik naprednjaka Aleksandar Vučić. On je i u intervjuu za Informer obećao da će naprednjaci pročistiti svoje redove i dati šansu mladim, novim, neukaljanim licima.

Prema pisanjima Informera, nosilac liste SNS i prvi na listi je aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, PUPS Milana Krkobabića trebalo bi da ima devet mandata u budućem sazivu, SDPS Rasima Ljajića osam, dok su za Partiju socijalista Aleksandra Vulina i SNP Nenada Popovića „rezervisana“ po tri mesta.

Kako navodi beogradski list na svom sajtu, PUPS Milana Krkobabića trebalo bi da ima devet mandata u budućem sazivu skupštine, SDPS Rasima Ljajića osam, dok su za Partiju socijalista Aleksandra Vulina i SNP Nenada Popovića rezervisana po tri mesta.

Prema pisanju „Novosti“, na listi su i SPO Vuka Draškovića, ali i partije Bogoljuba Karića i Marijana Rističevića, koje će imati po dva ili tri poslanička mesta.

Među kandidatima se, kako je ranije najavljivao predsednik Aleksandar Vučić, nalazi i oko 30 mladih iz političke akademije SNS-a, a tu su i poslanici koji su tokom prethodne četiri godine bili aktivni tokom sednica, dok deo nije opravdao ukazano poverenje, navodi list.

Izvor: Pink.rs/Informer.rs/novosti.rs, Foto: Tanjug

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR