четвртак, 30 новембра, 2023
HomePRIJEPOLJEPred nama je topla jesen, kažu iz RHMZ-a. U oktobru - Miholjsko...

Pred nama je topla jesen, kažu iz RHMZ-a. U oktobru – Miholjsko leto…

U poslednja 24 sata temperatura je pala za više od deset stepeni, a kiša i vetar sa severa zemlje stižu i do krajnjeg juga. Da li je ovo samo prolazno naoblačenje sa kišom ili je uvod u jesen koja kalendarski počinje za pet dana?

Naoblačenje koje je je zahvatilo Vojvodinu i deo zapadne Srbije do kraja dana će se proširiti na ostatak zemlje, kaže Goran Mihajlović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Mihajlović je rekao da je za severozapadni i zapadni deo zemlje uključen žuti meteo-alaram za padavine, jer se očekuje više od 20 milimetara za tri sata.

Takođe, žuti meteo-alarm je uključen za planine, gde bi moglo da bude olujnog vetra iz smera severozapada.

Mihajlović navodi da je ovo naoblačenje prolaznog karaktera i da iza toga sledi period nešto svežijeg vremena, ali i dalje prijatnog.

Prema rečima Mihajlovića, maksimalne dnevne temperature biće u granicama proseka za ovo doba godine, oko 20 stepeni.

„Početkom naredne sedmice ponovo ćemo uživati u toplom vremenu i ono što za sada generalno možemo reći da nema najave ni ekstremno kišovitog, ni hladnog vremena“, rekao je Mihajlović.

Jesen stiže u ponedeljak, 23. septembra, i kako kaže, to će biti topla jesen sa odstupanjem temperature od jedan stepen.

Očekuju se 20–22 dana sa maksimalnom temperaturom od 25 stepeni.

Zatim, početkom oktobra, prvih desetak dana uvek imamo period suvog vremena – Miholjsko leto. To je, prema rečima Mihajlovića, klimatska karakteristika našeg našeg područja dokazana i radovima.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR