PONOVO RADI PIJACA

Oživela je  pijaca u Prijepolju. Pijaca je radila u smanjenom obimu  prethodnih dana, uz kraći prekid. Danas ponovo je puna svežeg voća , povrća , mlade rasade. Dobro je i prodavcima, ali i kupcima koji sada, po nešto nižim cenama nego u marketima, mogu doći do proizvoda od pravih domaćina koji garantuju za kvalitet. Radi se  pod određenim merama opreza . Primetno je da ima odgovornih  kupaca i trgovaca sa maskama ali ima i onih bez mera zaštite.IMG_20200523_104405

Na tezgama sveže povrće iz plastenika prijepoljskih domaćina kojima je sada daleko lakše jer će ipak sve ono što su proizveli moći i da prodaju. Posebno su zadovoljni oni koji su na pijaci svakodnevno više od dve decenije. Za prijepoljsku pijacu zaduženo je Javno komunalno preduzeće “LIM” iz koga stižu informacije kako se treba ponašati u skladu sa merama zaštite od infekcije virusom korona.

IMG_20200523_104757

Zeleniš nema dušu ako nije na tezgi, ako kupac ne može svojim očima da ga bira. Nije još to ona stara dobra prijepoljska pijaca ali danas je primetno više naroda nego što je bilo ranije. Da li je tome doprineo povratak naših zemljaka iz inostranstva ili potreba gradjana ostaje da vidimo u svakom slučaju ponovo radi pijaca.

IMG_20200523_104835

Prijepolje INFO

Ostavite odgovor