недеља, мај 26, 2024
NaslovnaINFOPoništeni parlamentarni izbori na 13 biračkih mjesta, četiri u Novom Pazaru i...

Poništeni parlamentarni izbori na 13 biračkih mjesta, četiri u Novom Pazaru i po tri u Prijepolju, Sjenici i Tutinu

Odlukom Republičke izborne komisije (RIK) poništeni su parlamentarni izbori na 13 biračkih mjesta u Sandžaku, četiri u Novom Pazaru i po tri u Prijepolju, Sjenici i Tutinu. Riječ je o više od deset hiljada glasova, a izbori su poništeni jer je u kutijama bilo više glasačkih listića nego upisanih građana s pravom glasa.

Republička izborna komisija je saopštila da je poništila izbore na 117 biračkih mjesta, jer je bilo nemoguće utvrditi rezultate.

“Broj listića u kutiji bio veći od broja birača, koji su glasali na parlamentarnim i lokalnim izborima u nedjelju 21. juna. Takođe, večeras se oglasio i RIK koji je potvrdio da su donijeli rješenje o ponavljanju glasanja na 117 biračkih mjesta u Srbiji, s obzirom da na tim mjestima nisu mogli da se utvrde rezultati glasanja”, objavila je Nova.rs.

Republička izborna komisija poništila je parlamentrane izbore na 4 biračka mjesta u Novom Pazaru. Izbori su poništeni na biračkim mjestima broj 66 – OŠ “Selakovac”, broj 74 – Kulturni centar. broj 77 – zgrada tehničkog pregleda kod Adisa Lađara i broj 84 u OŠ “Ćamil Sijarić”. Na ova četiri biračka mjesta upisano je ukupno 7.084 birača, saznaje SNews.

U Prijepolju je, na osnovu podataka do kojih je došla naša redakcija, na biračkom mjestu broj 54 u O.Š. “Milosav Stiković”, gdje je bilo upisano 514 upisanih birača registrovano gotovo duplo više glasačkih listića, ukupno 1023. Glasanje u toj opštini biće ponovljenon i na biračkim mjestima broj 57 u O.Š. “Sveti Sava” i 61 u O.Š. “Vladimir Perić Valter”.

U Sjenici se zbog najmanje viša 400 listića izbori ponavljaju na biračkim mjestima 39, 41 i 60, a u Tutinu na biračkim mjestima broj 5, 39 i 57, zbog najmanje 220 viška glasačkih listića.

CESID je večeras na svom Tviter nalogu objavio informaciju da Republička izborna komisija (RIK) pregleda zapisnike o radu biračkih odbora sa 117 biračkih mesta na kojima nije moguće utvrditi rezultate jer je broj listića u kutiji bio veći od broja birača koji su glasali, objavila je Nova TV na svm sajtu.

Izvor: Nova.rs / SNew

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR