среда, јун 19, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEProdužen je rok za prijavljivanje za radionicu "Tvoja tačka gledišta" koju organizuje...

Produžen je rok za prijavljivanje za radionicu „Tvoja tačka gledišta“ koju organizuje UNICEF u Srbiji.

Specijalni gost koji će voditi program je Jusuf Omar, pokretač inicijative Hashtag Our Stories koji je radio za CNN i koji je primio nagradu Fondacije Tomson za mobilno novinarstvo.

ZAŠTO  

Mladima je potrebno više prilika da učestvuju u društvu, pa i na digitalan način, i da podele svoje mišljenje o pitanjima koja ih se tiču. UNICEF Srbija organizuje radionicu o korišćenju mobilnog novinarstva kako bismo podstakli mlade da podele svoje stavove i mišljenja o ciljevima održivog razvoja i o zajednici.

 

KADA i GDE

U Beogradu, 30. marta 2019. godine. Tačna lokacija će biti naknadno objavljena.

 

ŠTA ĆEMO RADITI 

Specijalni gost koji će da vodi radionicu je mladi novinar i aktivista Jusuf Omar, pokretač inicijative Hashtag Our Stories koji je radio za CNN i koji je primio nagradu Fondacije Tomson za mobilno novinarstvo!

  • Mladi će biti upoznati sa ciljevima održivog razvoja i osnovnim principima Konvencije o pravima deteta
  • Radionica će se zasnivati na upotrebi inovativnih metoda, kao što je korišćenje pametnih telefona za stvaranje slika, audio i video snimaka
  • Mladi će biti osposobljeni da iznesu svoje mišljenje o potrebama zajednice i ohrabreni da sa vršnjacima dalje razgovaraju o temama koje ih se tiču
  • Mišljenje mladih će biti usvojeno kao izvor informacija za Dobrovoljni nacionalni izveštaj za Srbiju o napretku ka ciljevima održivog razvoja, što je jedinstvena prilika da se u prvi plan stave pitanja koja se tiču dece, adolescenata i mladih.

 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI 

Da bi mišljenja mladih bila uzeta u obzir u konsultativnom procesu Dobrovoljnog nacionalnog izveštaja i da bi se pojačao njihov glas o postizanju ciljeva održivog razvoja u Srbiji, UNICEF poziva da se na radionicu prijave mladi koji:

– imaju 15-24 godine

– aktivno učestvuju u društvu i interesuje ih uloga mladih u društvu

– dolaze iz različitih opština u Srbiji

– vladaju osnovnim znanjem engleskog jezika.

UNICEF se zalaže za raznolikost i inkluziju, a učešće mladih treba da doprinese da se stiče samopouzdanje i stvaraju jednake mogućnosti. Zato se mladi iz osetljivih grupa ohrabruju da se prijave.

 

KAKO SE PRIJAVITI  

Pošalji video snimak do 20 sekundi o tome zašto želiš da učestvuješ u radionici ili kako vidiš ulogu mladih u zajednici i popuni prijavu ovde. Snimak može da bude o tebi, o tvom odeljenju ili drugarima, možeš da ispričaš kakve društvene inicijative te inspirišu, šta ti se u tvojoj okolini dopada, a šta treba da bude drugačije… Tema je slobodna, a nas zanima da vidimo tvoju tačku gledišta!

Rok za prijavljivanje je PRODUŽEN! Prijavite se do 24. marta! 

Rane prijave se ohrabruju i imaće prednost pri odabiru učesnika.

UNICEF će pokriti troškove učešća, prevoz za sve učesnike van Beograda, i osveženje tokom radionice.

U slučaju bilo kakvih pitanja obratite se Aleksandri Anđelić na aandjelic@unicef.org.

Kontakti za medije

Jadranka Milanović
Communication Officer
UNICEF Srbija

Tel: + 381 11 3602 104

Tel: +381 63 336 283

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR