среда, фебруар 28, 2024
NaslovnaINFOПокушај обмане корисника пензионерских картица

Покушај обмане корисника пензионерских картица

Поводом жалби које ПИО фонд  добија од својих корисника да добијају телефонске позиве са непознатих бројева у којима их непозната лица упућују где треба да преузму своје пензионерске картице, скренута је  пажња  корисницима да Фонд ПИО не позива кориснике на овај начин и да је у питању покушај преваре пензионера и њихово довођење у заблуду.

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсећа кориснике који су поднели пријаву за Пензионерску картицу да своју картицу могу лично да преузму у филијали или другој организационој јединици Фонда или јединици локалне самоуправе наведеној у обавештењу које добију путем поруке на мобилном телефону или у мејлу. Поделу пензионерских картица врше искључиво овлашћена лица Фонда.

Ради брже и ефикасније поделе картица и краћег времена чекања, продужено је радно време филијала Фонда ПИО и картице се могу преузети и у додатним терминима, радним данима од 15 до 18 часова, као и суботом од 7 до 12 сати.

„Молимо наше кориснике да буду опрезни и да занемаре позиве које им упућују непозната лица представљајући се у име Фонда и покушавајући да их преваре у вези са подизањем њихових пензионерских картица“, наводи се у саопштењу ПИО фонда. 

Златибор прес

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR