недеља, јун 23, 2024
NaslovnaSRBIJAPOGLEDAJTE KAKO BIA HAPSI RANOM ZOROM, VELIKA AKCIJA ŠIROM SRBIJE: Privedeni špediter,...

POGLEDAJTE KAKO BIA HAPSI RANOM ZOROM, VELIKA AKCIJA ŠIROM SRBIJE: Privedeni špediter, direktori, službenici opštine, ministarstva… (VIDEO, FOTO)

U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je više lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, rečeno je u BIA.

 

Uhapšeni su Bojan Mišić, špediter iz Niša i vlasnik i direktor BRW CARS, Draško Kandić, službenik firme TRACE SERBIA, Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme HERBA FARM, i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Hapšenje u Požegi

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, hapšenja je bilo i u Požegi pa je navodno u tom gradu jutros uhapšen vrh tamošnjeg opštinskog rukovodstva, javljaju beogradski mediji.

Kako je navedeno, oni su protivpravno zahtevali od nevladine organizacije „28. jun“ novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme koje su predstavnici te humanitarne organizacije prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, na KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

 

foto: MUP

Posle lišavanja slobode pomenutih lica, pristupiće se zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem pretresu poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilu fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo, kažu u BIA.

 

foto: MUP

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR