уторак, април 23, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEПОЧЕЛА ИСПЛАТА ЗАРАДА ВАСПИТАЧИЦАМА: УПОРНОСТ ОПШТИНЕ СЕ ИСПЛАТИЛА

ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ЗАРАДА ВАСПИТАЧИЦАМА: УПОРНОСТ ОПШТИНЕ СЕ ИСПЛАТИЛА

„У Министарству финансија су имали разумевања за нашу   аргументацију и студиозно образложење“, истакао председник општине Драгољуб Зиндовић.

Председник општине Драгољуб Зиндoвић потписао је јуче налог за исплату децембарских зарада запосленима у Предшколској установи „Миша Цвојовић“. Ово се десило тек након што је Министарство финансија дало сагласност на захтев Општине Пријепоље да се укупна маса средстава, неопходна за исплату зарада запосленима у 2019. години, увећа за 15.830.000 динара.

„Ја сам пресрећан што смо то успели. Да нисмо, постојала је могућност да сви ти људи који су запослени на привремене и повремене послове добију отказ а да остане иста маса за плате. То би се негативно одразило не само на њих, јер се сви боре за радно место, већ и на родитеље деце која иду у вртић и саме малишане“, каже председник Зиндовић.

20190131 155319

„Захваљујући нашој упорности, захтевима и предусретљивости државног секретара Жарка Комненића добили смо сагласност 25. јануара на тражени износ. Ми смо то успели да издејствујемо накнадно, буквално у „пет до 12“. У Министарству су имали разумевања за све наше аргументе који су заиста били оправдани, да смо проширили смештајне капацитете за пријем деце, да смо повећали број група и смањили листу чекања на упис у вртић, што је створило потребу и за новим запошљавањем. Имали смо за то адекватну аргументацију и студиозно образложење“.

На питање зашто се чекао последњи час председник општине је навео да разлози леже у томе што је на његов и захтеве Општинског већа, да се буџетска средства пребаце на позицију за исплату зарада у вртићу, из буџетске службе стизао увек исти одговор : за то не постоји никаква законска могућност.

20190131 163704

„Сазнао сам да је то ипак, било могуће, да смо у разумном року, када се прави нацрт буџета, поднели писани захтев. Без њега је тешко накнадно одобрити ова средства. Ипак смо успели.“, каже председник Зиндовић, наводећи да проблем око обрачуна и исплате зарада у ПУ Миша Цвијовић датира још од 2014. године од када је вишак запослених без дозволе владе почео да нагриза масу средстава за зараде. У текучћу годину се, ипак, улази мало мирнијег срца:

„Све зараде у 2019. години биће обрачунате и исплаћене у складу са дозвољеним повећањем. Стигли смо да испунимо обавезу и да децембарске зараде исплатимо у законском року али је део новембарске зараде већ постао предмет утужења. Биће путем извршења скинут са рачуна општине јер су радници стигли да туже општину, мада смо им саветовали да то не раде“, рекао је за „Полимље“ председник општине Драгољуб Зиндовић.

М.Ц.   http://www.listpolimlje.info

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR