уторак, 28 марта, 2023
HomeSRBIJAPOBEDA: Izlečen pacijent u Novom Sadu, više nema koronavirus

POBEDA: Izlečen pacijent u Novom Sadu, više nema koronavirus

Na intenzivnoj jedinici u Kliničkom centru Vojvodine, formiranoj za lečenje pacijenata od korona virusa, leče se tri pacijenta,od kojih je jedan u teškom stanju i nalazi se na mehaničkoj ventilaciji, izjavila je danas direktorka KC Vojvodine Edita Stokić.

Ona je za TV Prva naglasila da je četvrti pacijent otpušten na kućno lečenje pošto su testovi pokazali da je negativan na korona virus, a njegovo zdravstveno stanje se prati.

Prvi pacijent je ujedno i prvi koji otkriven na teritoriji Srbije i on je hemodinamski stabilan. Njegovo stanje prati se 24 sata i on je u blagom pobiljšanju. Drugi pacijent nije, kako je preneto, u pogoršanju, ali je u teškom opštem stanju, na mehaničkoj ventilaciji i njegovo stanje prati se 24 sata. Juče je evindetirano prisustvo još jednog pacijenta, koji je hospitalizovan na klinici za intenzivne bolesti”, objasnila je Stokić.

Na pitanje da prokomentariše lažne informacije u medijima, poput toga da je pacijent iz Kikinde u KC Vojvodine preminuo, ona je rekla da je KC Vojvodine opterećen takvim informacijama i da to otežava njihov rad, naglasivši da je pacijent u teškom opštem stanju.

Izvor: Mondo

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR