уторак, април 23, 2024
NaslovnaINFOPIO Fond upozorava penzionere na pokušaj prevare: Lažne ponude ispred filijala

PIO Fond upozorava penzionere na pokušaj prevare: Lažne ponude ispred filijala

Penzioneri su ponovo mete prevare, upozorava Penzijsko-invalidski fond (PIO). Kako kažu iz PIO fonda, postoji nova prevara u kojoj pojedinci ispred filijala PIO fonda pokušavaju da penzionere namame na sumnjive ponude i lažne popuste pod izgovorom popularne Penzionerske kartice.

Neki pojedinci, nepovezani sa PIO fondom, koriste veliko interesovanje penzionera za Penzionersku karticu kako bi im podmetnuli letke sa „poluproizvodima“ i naterali ih da prihvate njihove ponude, uz uslov da unapred plate članarinu i druge troškove.

„Upozoravamo penzionere da ovi letci nemaju veze sa Penzionerskom karticom PIO fonda i da ne nasedaju na ove pokušaje prevare koji će im, bez sumnje, doneti samo dodatne troškove, dok identitet osoba iza ovih ponuda ostaje nepoznat“, saopštava PIO fond.

Penzionere mole da budu izuzetno oprezni i da ignorišu lece koje im nepoznate osobe pokušavaju da daju na ulazu u filijale i ispostave PIO fonda pod izgovorom da su povezani sa Penzionerskom karticom.

Penzioneri se podsećaju da je zvanična Penzionerska kartica izdata od strane PIO fonda i ne uključuje bilo kakve dodatne troškove ili članarine. Zvanične informacije o Penzionerskoj kartici i njenom korišćenju mogu se dobiti iz prve ruke od zaposlenih u filijalama i ispostavama PIO fonda ili putem zvanične veb stranice fonda.

Prevare su nažalost sve češće, ali uz pravilno informisanje i oprez, penzioneri mogu izbeći da postanu žrtve ovakvih prevrtljivih taktika.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR