петак, април 19, 2024
NaslovnaINFOPala opasna kriminalna grupa: Pripremali ubistvo policajaca, među uhapšenima i Prijepoljac

Pala opasna kriminalna grupa: Pripremali ubistvo policajaca, među uhapšenima i Prijepoljac

Po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, istražitelji Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije KS su danas na području Kantona Sarajevo proveli akciju kodnog naziva „Vagabundo“.

Izvršeni su pretresi objekata i motornih vozila koje koriste lica E.S. i N.H., pri čemu su pronađeni predmeti izvšenja krivičnih djela.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „neovlašteni promet opojnim drogama“ i „neovlašteni promet oružja, vojne opreme te proizvodima dvojne namjene“, uhapšeni su E.S., rođen 1972. godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu i N.H., rođen 1984. godine u Bijelom Polju, državljanin Crne Gore.

Predati su u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu.

Također, u sklopu navedene akcije, imajući u vidu da je u njenoj realizaciji učestvovalo više policijskih agencija, policijski službenici FUP-a su na području Bihaća, Zenice i Zavidovića uhapsili tri osobe.

Navedena kriminalna grupa je, između ostalih krivičnih djela, pripremala i izvršenje krivičnog djela ubistva pripadnika FUP-a, saopćeno je iz MUP-a KS.

Klix

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR