Protest muzičara, fotografa i ugostitelja ispred Skupštine – zahtevaju da im se omogući da rade

Muzičari, kojima su se pridružili fotografi i ugostitelji iz cele Srbije, okupili su se ispred Skupštine Srbije. Kažu da nemaju političke zahteve, već traže rešavanje osnovnih životnih pitanja, jer su ostali bez primanja i mogućnosti da privređuju.

Okupljeni zahtevaju da im se omogući da rade. Najviše im smeta što je njihova dalatnost obeležena kao najveći izvor širenja zaraze.

“Imali smo situaciju u decembru i novembru kad je bilo četiri pa i osam hiljada zaraženih dnevno, a mi ne radimo. Kako smo mi onda najveći izvor zaraze?”, pita bubnjar Vladimir Radovanović.

“Kako živimo. Nikako. preživljavamo od suprugine plate, od nečije druge plate, bukvalno preživljavamo”, ističe pevač Darko Živković.

U Srbiji je oko 20.000 muzičara čije porodice žive prvenstveno od njihovih prihoda.

“Oni nemaju sluha za 80 hiljada ljudi da nam se neko obrati pa da kaže ‘hajde bar da razgovaramo’. Iako se možda rešenje ne nazire, ali bar taj podsetnik da neko misli na vas bi bio jako korektan”, napominje organizator protesta Darko Čekić.

Muzičari, fotografi, ugostitelji i sve druge povezane delatnosti, najavljuju nastavak borbe za osnovno ljudsko pravo – pravo na rad.

RTS