Javni internet glasnik – Info Group

OVO JE ADRESA NA KOJOJ SE ODMAH MOŽETE PRIJAVITI ZA VAŠIH 100 EVRA! Ministar Siniša Mali otkrio važnu vest za sve punoletne građane Srbije!

Ministar finansija Siniša Mali gostujući u Dnevniku Radio televizije Srbije saopštio je najnovije detalje vezane za dodelu državne pomoći od 100 evra svim punoletnim građanima Srbije.


Ministar Siniša Mali saopštio je da danas kreće prijavljivanje elektronskim putem za dodelu državne pomoći od 100 evra preko adrese idp.trezor.gov.rs

“Pozivam sve građane Srbije da iskoriste jedan deo paketa ekonomske pomoći, isplatu 100 evra”, rekao je Mali za RTS.

On je dodao da će u petak početi da radi i kol centar i da će tada preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave.

Mali je rekao da će u petak po automatizmu početi isplata 100 evra za penzionere i one koji primaju novčano-socijalnu pomoć, podsetivši da oni ne moraju da se prijavljuju.

Ministar je rekao da će prijava za 100 evra trajati do 5. juna, a da će isplata se vrštiti sukcesivno, na svakih pet dana.

Za tu meru, kako je rekao, država je predvidela oko 60 milijardi dinara.

Mali je rekao i da se Srbija sa evroobveznicom veoma uspešno vratila na međunarodno tržište kapitala pre dva dana, gde je dobila znatno povoljnije uslove u odnosu na cenu kapitala MMF-a, koja nije ispod četiri odsto.

“Za dve milijarde koje smo ponudili, sedam milijardi evra je bila tražnja. Preko 300 investitora se javilo i prva smo zemlja koja je izašla na međunarodno tržište kapitala, koja nema tu podršku Evropske centralne banke, jer nije članica EU”, kazao je Mali za RTS.

On je naveo da su uslovi ponuđeni Srbiji bili na nivou Slovenije, članice EU.

“Investitore i premiju smo dobili imajući u vidu snagu naše ekonomije i reforme koje smo sproveli. Veoma je važno bilo što je stopa rasta u prvom kvartalu bila pet odsto i što su nam javne finansije potpuno stabilne”, rekao je Mali.

Osvrnuvši se na komentare da bi možda bio bolji aranžman sa MMF-om, Mali je naveo da, kada je posredi kratkoročna pomoć od MMF-a i brzi odgovor, Srbija više nije u krugu zemalja kojima je ta pomoć neophodna.

“Srbije ima velike devizne rezerve – 13,5 milijardi evra, stabilne javne finansije, i redovno isplaćujemo obaveze”, precizirao je Mali.

Kada je u pitanju eventualni stend-baj aranžman sa MMF, dao je za pravo guvernerki Jorgovanki Tabaković da je aranžman na tržištu kapitala bolji nego takav sa MMF-om jer, kako kaže, cena kapitala sa MMF nije ispod četiri odsto.

“Ovde je 3,3 posto. Cena pomoći MMF je veća nego ona koju smo dobili na tržištu kapitala”, rekao je ministar.

%d bloggers like this: