субота, април 20, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEOтворен новоизграђени део објекта ПУ „Миша Цвијовић“ и реконструисанe зградe Основне школе...

Oтворен новоизграђени део објекта ПУ „Миша Цвијовић“ и реконструисанe зградe Основне школе „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи.

У Пријепољу је у петак поподне свечано пресечена врпца на новоизграђеном делу објекта Предшколске установе „Миша Цвијовић“ ,  а потом и на реконструисаним зградама Основне школе „Душан Томашевић Ћирко“ у Великој Жупи. Турска развојна агенција ТИКА финансирала је са 105 хиљада евра радове на надоградњи вртића.

Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(19)Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(17)Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(16)

Средствима које је обезбедила Турска развојна агенција ТИКА надограђен је спрат у објекту ПУ „Миша Цвијовић“. Изградња две учионице, канцеларије, кров је прекривен лимом, окречене су учионице и просторије у целом објекту, замењени сви мокри чворови, набављен нов намештај и неопходна опрема.

Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(13)Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(12)Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(11)

Пресецањем врпце, новоизграђене просторије, које су у употреби од прошле године, свечано су предате на коришћење предшколској установи. Захваљујући проширеним капацитетима, у септембру 2018. године у вртић је уписано око 60 малишана чиме је значајно умањен број деце на листи чекања за упис.

Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(20)Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(18)

У знак добродошлице, али и захвалности, за своје госте, предшколци су припремили пригодан културно – уметнички програм.

Капацитет изграђених просторија је шездесет малишана, чиме је листа чекања знатно смањена.

Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(21)

– Турска развојна агенција својим пројектом је даровала нашу установу са две нове комплетно опремљене учионице. Реновиран је и намештајем опремљен стари део зграде. То је прво велико реновирање установе после више од три деценије – навела је директорка ПУ “Миша Цвијовић” Ивана Крповић.

Малишани одевени у народне ношње извели су пригодан програм, што је посебно одушевило госте из Турске.

Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(6)

– Желим да се првенствено захвалим деци на њиховом перформансу и њиховим родитељима који су овде. Деца су наша будућност и зато увек треба улагати у њих а ми смо то урадили преко ТИКА-е за вашу децу. Поред тога што захваљујем ТИКА-и желим да се захвалим и управи општине Пријепоље на указаној прилици за сарадњу, а ми ћемо се увек трудити да помажемо у овим деловима Србије – навео је амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич.

Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(10)

После вртића, делегације су се преселиле у Основну школу “Душан Томашевић Ћирко” у Великој Жупи поред Пријепоља, где је захваљујући подршци бившег ђака Зарифа Кајевића, удружења Румелисијад из Бурсе и Турске развојне агенције школа заблистала у пуном сјају. Директорка Белкиса Бегановић захвална је донаторима, она наводи и да је имала визију модерне школе која је дефинисана пре готово једне деценије и која се сада полако спроводи у дело.

Screenshot_2019-05-10 Svečano otvoren novoizgrađeni deo objekta PU Miša Cvijović u Prijepolju Foruminfo rs(9)

Санација школе је одрађена захваљујући бившем ученику, а сада угледном привреднику у Турској, Зифу Кајевићу, у три школске зграде, набавку опреме, уређењу дворишта и школске сале уложено готово пола милиона евра.

Screenshot_2019-05-10 Prijepolje Renovirane predškolska ustanova i osnovna škola uz pomoć donacije TIKA Sandzacke rs

Screenshot_2019-05-10 (52) Facebook(1)

Пријепоље ИНФО

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR