недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEOPROŠTAJNO PISMO OTKRIVA PAKAO? Mlada majka iz Ivanjice godinama je trpela muža...

OPROŠTAJNO PISMO OTKRIVA PAKAO? Mlada majka iz Ivanjice godinama je trpela muža nasilnika, na kraju se obesila

Slučaj maltretiranja i nasilja nad M. J. (30) iz Ivanjice, koja se prošlog utorka obesila i za sobom ostavila oproštajno pismo u kome navodno za svoju smrt optužuje svog supruga koji ju je godinama tukao, nekoliko puta je, prijavljivan policiji i Centru za socijalni rad.

Ovu informaciju potvrdila je „Večernjim novostima“ i rođaka M. J, ali zvaničnih podatak o tome pomenuti list juče nije uspeo da dobije.

Ono što je sigurno jeste da bi se nesrećna žena, uvek posle prijave, ipak, ponovo vraćala nasilniku, sa kojim ima šestogodišnju ćerku, piše ovaj list.

– Bežala je nekoliko puta kod svojih roditelja u Crnjevo. Ona je pričala kako ju je muž premlaćivao, jednom joj je polomio ruku i bacio kroz prozor kuće – kazala je pomenutom listu rođaka neserćne žene.

Roditelji je vraćali mužu nasilniku

Roditelji međutim opet po njenom kazivanju, nisu želeli da je vrate u rodnu kuću, već su je uvek vraćali mužu. Valjda ih je bilo sramota da im se ćerka razvede i da se vrati njima.

Navodno, još jedan dokaz da je M. J. spas našla u samoubistvu jeste i njeno oproštajno pismo u kome je navela da je za sve kriv njen suprug, koji je dosta stariji od nje.

U poslednjoj poruci svojim najmilijima napisala je i da želi da bude sahranjena u svom rodnom mestu, u Crnjevu, kraj svojih predaka, a ne u selu u kome je živela sa mužem i ćerkom.

Takođe, njena poslednja želja bila je i da ne želi da joj na sahranu dođe suprug, kao i njegova bliža rodbina. To potvrđuje i što je na umrlici među ožalošćenima ne stoji ime njenog muža, pišu „Novosti“.

– Ne znam šta je radila policija i ljudi iz centra za socijalni rad. Ona je javno svima pričala da je muž maltretira. Kako se i zašto ona vraćala uvek njemu, to ne znamo. Pitanje je da li je ovde izostala prava reakcija nadležnih, te da li je ova nesreća mogla da se izbegne. Još jedno pitanje koje se nameće je, ako je njen muž nasilnik, kako je dete i dalje kod njega – pita se sagovornica pomenutog lista.

Obesila se u kući

Nesrećna ćena se, kako pišu Novosti, obesila u domaćinstvu u kome je živela sa suprugom i ćerkom. To se dogodilo kada je on u utorak odveo dete kod lekara. Po sopstvenoj želji, sahranjena je na groblju ivanjičkog naselja Crnjevo. Njenoj ćerki, piše list, prema rečima poznanika M. J, niko nije rekao kako je majka izgubila život.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Večernje novosti

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR