четвртак, 30 новембра, 2023
HomeINFO-USPEŠNA AKCIJA KANCELARIJE ZA MLADE OPŠTINE PRIJEPOLJE-

-USPEŠNA AKCIJA KANCELARIJE ZA MLADE OPŠTINE PRIJEPOLJE-

Слика може да садржи: једна или више особа

U razgovoru sa našim volonterima došli smo na ideju da napišemo projekat koji se tiče brige o starijima. Posle uspešno završene obuke mladih za pružanje prve pomoći, merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, danas smo bili tu da sprovedemo u delo drugu aktivnost iz projekta „Mladi za stare“ koja se odnosi na akciju besplatnog merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska i bila je namenjena svim starijim sugrađanima i sugrađankama koji su želeli da na ovaj način provere svoje zdravstveno stanje.

Слика може да садржи: једна или више особа, људи седе, сто и у затвореном

U razgovoru sa starijima došli smo do zaključka da su baš ovakve akcije zaista potrebne i ubuduće planiramo da organizujemo što više ovakvih ili sličnih akcija. Ovu akciju smo sproveli u saradnji sa Udruženjem penzionera i Crvenim krstom iz Prijepolja kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji , kao i našim volonterima koji su uspešno završili obuku i danas su zajedno sa doktorkom, Jadrankom Terzić, dali svoj doprinos ovoj akciji. Podršku projektu „Mladi za stare“ dala je i neformalna grupa „Mreža mladih Prijepolje“ kojima se takođe ovom prilikom zahvaljujemo. Takođe zahvaljujemo se Domu kulture u Prijepolju koji nam je omogućio dodatnu prostoriju za izvođenje ove akcije.

Слика може да садржи: једна или више особа

Zbog vanredne situacije koja je uvedena u opštini Prijepolje i zbog poštovanja donetih mera, akcija će se sprovoditi na dva mesta (prostorija Кancelarije za mlade i u salonu Doma kulture) uz nošenje zaštitnih maski, rukavica i korišćenja dezinfekcionih sredstava. Svim sugrađanima koji su došli na akciju podelili smo besplatno maske i rukavice. Projekat „Mladi za stare“ realizuje Кancelarija za mlade opštine Prijepolje u saradnji sa neformalnom grupom „VoLim Prijepolje“, Udruženjem penzionera i Crvenim krstom iz Prijepolja. Projekat „Mladi za stare“ finansira Fondacija Ana i Vlade Divac. Iskoristili smo ovu priliku da svima čestitamo predstojeće praznike i poželili smo im puno zdravlja i da nam naredna godina bude mnogo, mnogo bolja od nego ova.Kaže se u saopštenju KANCELARIJE ZA MLADE OPŠTINE PRIJEPOLJE.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR