недеља, јун 16, 2024
NaslovnaKOMŠILUKOdržan javni uvid Predloga Odluke o budžetu opštine Priboj za 2019. godinu...

Održan javni uvid Predloga Odluke o budžetu opštine Priboj za 2019. godinu i Nacrta Plana kapitalnih investicija opštine Priboj 2019-2021. godine

U ponedeljak 17.decembra, u maloj sali Opštinske uprave održan je javni uvid Predloga Odluke o budžetu opštine Priboj za 2019. godinu.

U kladu sa budžetskim kalendarom i po proceduri utvrđenoj Zakonom o budžetskom sistemu, dokument je predstavljen zainteresovanim građanima, koji su imali priliku da iznesu svoje predloge i primedbe. Svi izneti predlozi su uvaženi, te će isti biti uvršteni u Predlog dokumenta koji će biti poslat na Opštinsko veće, a nakon toga na odlučivanje odbornicima.

Javna rasprava istog dana održala se i povodom Nacrta Plana kapitalnih investicija opštine Priboj 2019-2021.godine, kada je dokument predstavljen stručnoj javnosti, poslovnoj zajednici, građanima i nevladinim organizacijama. PKI je višegodišnji plan finansiranja sprovođenja kapitalnih investicionih projekata, navedenih po godinama realizacije, sa planiranim godišnjim rashodima i izvorima finansiranja. Kao dinamički dokument, moguće je da se svake godine analizira i produžava za po jednu godinu, u toku redovnog budžetskog procesa.

Konačan sud o oba dokumenta daće odbornici Skupštine opštine, na sednici koja se planira za 28. decembar.

Predlog0 Plana kapitalnih investicija opštine Priboj 2019-2021. godine možete pogledati ovde.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR