среда, мај 29, 2024
NaslovnaINFOOdluka Vlade: U kanistere do 60 litara derivata nafte

Odluka Vlade: U kanistere do 60 litara derivata nafte

Poljoprivrednici će moći u kanistere da natoče maksimalno 60 litara naftnih derivata, predviđa se izmenom uredbe koju je Vlada Srbije danas usvojila. Vlada je izmenila još jednu odluku i na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz dodala i rafinisano suncokretovo ulje, dok je od zabrane izvoza izuzela sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike.

„Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kojom se omogućava privrednim subjektima koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, da se isporuka osim utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava, može vršiti i utakanjem u posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara“, saopštila je Vlada nakon sednice.

Na ovaj način omogućeno je, kako se navodi – „pre svega poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne mašine, da nastave nesmetano obavljanje poslova“

Vlada Srbije usvojila je i izmenjenu Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo.

„Ovom odlukom se sirovo ulje od semena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, a imajući u vidu da se ovaj proizvod ne može koristiti za dalju preradu u rafinisano suncokretovo ulje i da se najčešće koristi u industriji boja i lakova. Takođe, odlučeno je da se na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz, doda i rafinisano suncokretovo ulje“, ističe se u saopštenju.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR