понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaINFOOdbornici Demokratske partije Sandžaka napustili su današnje zasedanje SO Prijepolje

Odbornici Demokratske partije Sandžaka napustili su današnje zasedanje SO Prijepolje

Odbornici Demokratske partije Sandžaka napustili su današnje zasedanje SO Prijepolje, iz više razloga:

Na sednici nisu prisustvovali Predsednik opštine, niti zamenik Predsednika opštine Prijepolje, koji su predlagači i potpisnici odluka koje smo mi odbornici trebali da izglasamo. Predložili smo odlaganje sednice, što je Predsednik SO Prijepolje odbio.

Na početku sednice preložili smo 3 dopune dnevnog reda, nijedna nije usvojena.

Nepojmivo nam je da dopuna odbornice Amele Mehonić koja se odnosi na – Aktuelnu situaciju u opštini Prijepolje u vezi sa epidemijom KORONA VIRUSA, nije usvojena.

Odbornica je afirmativno i iz najbolje namere tražila da se nama odbornicima, kao i građanima podnesu izveštaji o urađenom, o trenutnim kapacitetima za smeštaj zaraženih pacijenata, o planovima za dalju borbu protiv epidemije korona virusa. Odbornica Mehonić je u ime naše stranke pozvala sve sugrađane koji to već nisu uradili, da se vakcinišu!! To jedini ističemo svakom prilikom. Takođe je pohvalila rad zdravstvenih radnika u ovim teškim vremenima pandemije.

Takođe Predlog za dopunu dnevnog reda Predsednika DPS-a dr Zulkefila Bata Sadovića: Poseta Predsednika Republike Srbije ALEKSANDRA VUČIĆA Prijepolju (21. 05.2021.godine) – Izveštaj realizovanih, započetih i planiranih aktivnosti, dopuna NIJE USVOJENA. Odbornik dr Sadović je u obrazloženju predložio, da na svakoj sednici SO Prijepolje odbnornici dobiju izveštaje o realizovanim obećanjima. Verujemo u dobre i iskrene namere Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u vezi realizacije datih obećanja nama građanima Prijepolja, ali smatramo da opštinska uprava i opštinska vlast moraju podići na veći nivo zalaganje u realizaciji datih obećanja projekata. Na našu pomoć mogu uvek računati. Saznali smo da su već formirane komisije za praćenje realizacije projekata, iz tog razloga nam nije jasno zašto naša dopuna nije usvojena i zašto se izbegavaju predstaviti rezultati rada. Ne možemo se samo osloniti na pomoć Predsednika Republike Aleksandra Vučića i Narodnog poslanika Krsta Janjuševića, već trebamo i na opštinskom nivou uraditi ono što se od nas očekuje. Još jedan od razloga za što hitniju realizaciju obećanih aktivnosti su izbori najavljeni za narednu godinu. Smatramo da SNS u Prijepolju ima najveću odgovornost, da treba uz našu neupitnu pomoć da bude pokretač inicijativa, neko ko ubrzava dalji razvoj našeg Prijepolja.Treća dopuna koja nije usvojena, a koju je predložio odbornik DPS-a Rahim Rovčanin, odnosi se na pomoć poljoprivrednicima usled suše. Bez argumenata nije usvojena!

Smatramo da se u daljem radu naši recionalni zahtevi moraju ispoštovati, iz razloga što se svi naši predlozi odnose na dobrobit svih građanki i građana opštine Prijepolje, bez obzira na veru i naciju, bez obzira koju političku grupaciju podržavali…Kaže se u saopštenju Demokratska partija Sandžaka – Dr Zulkefil Bato Sadović

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR