недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEOd sutra kontrola vozača na prisustvo alkohola i droge

Od sutra kontrola vozača na prisustvo alkohola i droge

Međunarodna akcija saobraćajne policije koja ima za cilj kontrolu vozača na alkohol i psihoaktivne supstance počeće u ponedeljak, 3. juna i trajaće do kraja sedmice. Vanredna akcija se sprovodi širom Srbije, kako u lokalnim sredinama tako i na autoputevima.

Iz MUP-a Srbije, sektor saobraćaja, podsećaju vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

Vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na funkcije neophodne za bezbedno korišćenje puta, u prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, koje često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva. – ističu iz MUP-a

Policijska akcija počinje u ponedeljak u svih 28 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Ekipe će biti raspoređene na više lokacija, često će menjati pozicije i delovati tokom celog dana.

Proteklih dana saobraćajna policija širom Srbije, pa tako i u Prijepolju, posebnu pažnju usmerila je na akciju „Matura“ sa ciljem da se unapredi bezbednost učenika završnih razreda srednjih škola, ali i očuva povoljno stanje bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Kao i ranijih godina, Policijska uprava Prijepolje je sprovodila niz akcija u saradnji sa srednjim školama. Osim preventivnih aktivnosti, u ovom periodu sprovodiće se i pojačana kontrola saobraćaja koja će biti usmerena na mlade vozače i otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez vozačke dozvole, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, kao i upravljanje vozilom u vremenu od 23 do 6 časova sa probnom vozačkom dozvolom.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR