четвртак, фебруар 29, 2024
NaslovnaINFOObnica poplavila kuće i njive u Pričeviću

Obnica poplavila kuće i njive u Pričeviću

Zbog obilnih padavina izlila se Obnica, koja je za samo dva časa porasla za metar i po, i poplavila nekoliko domaćinstava u Pričeviću i okolini, kao i preko sto njiva uzvodno od Valjeva prema Pričeviću i uzvodno od Pričevića.

Prema podacima valjevske meteorološke stnice, na teritoriji grada Valjeva palo je skoro 40 litara kiše, koja sa kraćim prekidima, pada od noćas.

 

Ugroženi meštani, koji si se javili redakciji Kolubarskih.rs, kažu da su se izlile reke Obnica i Kamenica, poplavile su kuće i njive, a s obzirom na to da kiša još uvek pada i da su meteorolizi najavili da će padavine biti obilnije tokom noći, strahuju da će biti poplavljene i kuće, ekonomske zgrade i prodavcnice koje se nalaze u centru Pričevića. Njihov strah je, kako kažu, veliki i opravdan s obzirom na to da su pretrpeli veliku štetu i još uvek trpe posledice poplava iz 2014. godine.

 

Podsećaju da su im nadležni obećali da će njihov problem biti rešen i da će Obnica i Kamenica u tom delu biti regulisane, međutim osim obećanja do danas ništa nije urađeno, a oni „strepe od svake malo jače kiše“.

Kuđa u Pričeviću pod vodomKuđa u Pričeviću pod vodom (Foto: Aleksandar Gajić)

 

Meštani kažu da su danas pozvali predsednika MZ Pričević Miloša Pavlovića, koji inače živi u Valjevu, da ga obaveste o situaciji i da zatraže pomoć. „Rekao nam je da je zvao preduzeće Erozija i valjevski Krizni štab, i da ih je obavestio o situaciji u Pričeviću. Oni su mu, navodno rekli, da će neko doći u toku dana, međutim još uvek niko nije došao“, kažu meštani.Фотографија корисника Priče iz Pričevića

 

Kako je Kolubarskim.rs rečeno, preduzeća „Erozija“ je nadležno za uređene ili regulisane vodotokve na teritoriji Valjeva, dok je za neuređene rečne tokove nadležan grad Valjevo, koji ima operativni plan za odbranu od poplava voda II reda i prema tom planu rukovodstvo Grada, odnosno Krizni štab je dužan da reaguje u ovakvim situacijama i da preduzme konkretne mere.

Фотографија корисника Priče iz Pričevića

Takođe nam je rečeno da Sektor za vanredne situacije MUP Srbije reaguje u situaciji kada je potrebna pomoć građanima i eventualno njihova evakuacija. Na naše telefonske pozive niko od gradskog rukovodstva nije odgovorio ili nam je kratko rečeno da su „na terenu“.

kolubarske.rs

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR