понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEОБАЛОУТВРДА ШАРАМПОВ - ИЗВОЂАЧ РАДОВА УВЕДЕН У ПОСАО

ОБАЛОУТВРДА ШАРАМПОВ – ИЗВОЂАЧ РАДОВА УВЕДЕН У ПОСАО

У Шарампову  од данас почиње градња модерне и атрактивне обалоутврде у дужини од 600 метара. Ово је  можда најлепши инфраструктурни објекат – обалоутврду са заштитним бедемом и шетачким стазама, расветом, оградом, клупама и системом за монтажу мобилне заштитe од поплава. Вредност радова је 800.000 долара и у целости ће бити финансиран средствима Светске банке а Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је, у садарњи са Дирекцијом за воде који су данас били у Пријепољу и у посао увеле реномирану фирму  ЈУГО КОП ПОДРИЊЕ из Шапца.
По речима директора ЈУГОКОП-ПОДРИЊЕ Бобана Јанковића:
– Данас је званични почетак радова , рок извођења радова је девет месеци  тачније до 28. септембра 2020. године.
По речима руководиоца техничке службе Водопривреде :
-Овде ће бити мобилни систем који ће се монтирати према потреби. Оно што је занимљиво је да теоретски за монтажу ове обалоутврде треба сат до сат ипо времена. Значи кад добијемо информацију о поплавном таласу из Црне Горе најдуже за два сата обалоутврда ће бити спремна за одбрану од поплава.
20191204_134931
Фото: Пријепоље ИНФО

Драгољуб Зиндовић председник општине Пријепоље је данас добио још једно обећање од гостију да ће Пријепоље идуће године од Водопривреде Србије  добити 2.000.000 долара за регулацију корита и водотокова на територији општине Пријепоље.Obalo utvrda Prijepolje Plan

Пријепоље ИНФО

 

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR