понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJENURDOR kampanja u Prijepolju ,,I ja se borim" -

NURDOR kampanja u Prijepolju ,,I ja se borim” –

Kao i prethodnih godina, Kancelarija za mlade zajedno sa NURDOR-om i ove godine obeležila je Svetski dan dece obolele od raka. Ovo je po treći put da se jedna ovakva humanitarna akcija održava u Prijepolju. Humanitarna akcija je protekla uspešno, tako da smo dokazali i ovaj put da je Prijepolje grad dobrih i humanih ljudi.
Uz pomoć svih dobrih ljudi prošle godine je izgrađeno novo dečije hematoonkološko odeljenje u Nišu.
Ove godine borili smo se zajedno za novu Roditeljsku kuću u Beogradu, kao najvećem dijagnostičkom i terapijskom centru pedijatrijske onkologije u Srbiji, sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. S obzirom da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je omogućiti prostor u kom bi oni mogli da borave za vreme lečenja svoje dece. Nažalost, svedoci smo sve većeg broja dece kojima je ova podrška potrebna, a trenutni kapaciteti nisu dovoljni.

Građani su mogli da pomognu udruženju NURDOR na razne načine: – slanjem SMS poruke na broj 1150, i tako donirati sredstva za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu. Cena poruke je 100 dinara ka svim mrežama“.
Na štandovima uz donatorsku kutiju i informativne flajere o udruženju izloženi su bili i standardni promotivni materijal: liciderske kolaćiće, šolje i druge prepoznatljive NURDOR artikle, tako da su građani kupovinom balona i promotivnih artikala mogli dati svoj doprinos za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu. Uz štandove su bili i volonteri Kancelarije za mlade kako bi sugrađane informisali o radu udruženja i mogućim načinima podrške deci i mladima obolelim od raka.
Muzičku podršku ovoj akciji pružili su naši sugrađani Mlađen Tošović i Žarko Popović, a najmlađe su zabavljali: klovn koji je deci pravio razne figure od balona i izveo predstavu za decu i dečiji animatori, Mini i Miki Maus iz Foto studio Despić iz Priboja koji su omogućili svim našim najmlađim sugrađanima druženje i slikanje sa njihovim omiljenim likovima iz crtaća.
Takođe, učešće u ovoj humanitarnoj akciji uzela je i Tehnička škola koja je zajedno sa svojim učenicima prodavala suvenire koje su izradili specijalno za ovu priliku i sav prihod od prodatih suvenira donirali su udruženju NURDOR.

Ova humanitarna akcija organizovana je uz podršku Doma kulture, Turističke organizacije Prijepolje, Crvenog krsta, štamparije Grafika Print, SkyNet-a, Tehničke škole i Foto studija Despić iz Priboja.

Manifestacija je završena, ali borba se nastavlja…ova i mnoge druge…

Hvala puno svima!

https://www.facebook.com/mladi.prijepolja/media_set?set=a.10215694238041397&type=3

Фотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi PrijepoljaФотографија корисника Mladi Prijepolja
PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR