недеља, мај 26, 2024
NaslovnaSRBIJANOVA STAVKA OD JULA NA RAČUNIMA ZA STRUJU! Evo koliko ćete više...

NOVA STAVKA OD JULA NA RAČUNIMA ZA STRUJU! Evo koliko ćete više morati da plaćate!

Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse za unapređenje energetske efikasnosti, rekao je danas Radovan Stanić, direktor za snadbevanje električnom energijom Elektroprivrede Srbije (EPS), na panelu pod nazivom „Energetska efikasnost i pravilno korišćenje struje“.

Ipak, on ističe da je reč o minimalnim iznosima.

„Reč je o zakonu koju se primenjuje od 1. jula, tako da će se na novim računima pojaviti i nova stavka. Govorimo o cifri od 0,015 dinara po kilovat-satu, koja nije zanemarljiv trošak, ali mislimo da građane neće značajnije ugroziti. To praktično znači da je na potrošenih 100 kilovati-sati struje dodatni trošak 1,5 dinara, a za prosečnu mesečnu potrošnju od 400 kilovata račun će biti uvećan za oko 6 dinara“, objasnio je Stanić, uz napomenu da tako pojedinačni trošak neće biti veliki.

On je naveo da se ovako prikupljena sredstva slivaju u zajednički fond i uplaćuju na račun Ministarstva energetike, koje će ih na adekvatan način plasirati dalje i tako doprineti opštem trendu povećanja energetske efikasnosti.

 

(Kurir.rs/Blic)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR