четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaKOMŠILUKNevreme u Crnoj Gori, sve ekipe su na terenu! (VIDEO)

Nevreme u Crnoj Gori, sve ekipe su na terenu! (VIDEO)

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, jutros je otkazan i let kompanije Air Serbia iz Beograda za Podgoricu

Crna Gora, nevreme

Crna Gora, nevreme, Foto: Youtube printscreen

Svi letovi za Tivat, su do sada preusmeravani na Podgoricu, ali iz Ljubljane, zbog nevremena nije sleteo u Podgoricu već se uputio na alternativni aerodrom Beograd.

Očekuje da će posle 18 sati biti bolji uslovi, te da će svi letovi biti realizovani po planu, saopšteno je iz Aerodoroma, prenosi RTCG.

Letovi iz Beograda YM 201 i JU 180, let iz Moskve DP829, kao i let za Moskvu, preusmereni su uz organizovan aerodromski prevoz putnika.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, jutros je otkazan i let kompanije Air Serbia iz Beograda za Podgoricu. Kako se može videti na sajtu aerodroma, sletanje tog aviona bilo je planirano za 11:10 časova.

Zbog obilne kiše koja je najavljena za danas naročito u centralnim i južnim krajevima Crne Gore iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a pozivali su građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu, tako i na moru.

Nevreme prouzrokovalo probleme na Cetinju, vatrogasci intervenišu u naselju Gipos
Nevreme praćeno jakim vjetrom koje je zahvatilo Cetinje uzrokovalo je niz problema na gradskom području. Prema rečima komandira Službe zaštite i spašavanja Peđe Moštrokola, cetinjski vatrogasci morali su da intervenišu u naselju Gipos, navodi “Cetinjski list”.

Zbog velike količine padavina, došlo do izlivanja vode u podrumske prostorije u naselju Gipos gde smo ispumpavali vodu. Istu situaciju smo imali i u Kućama u nizu. Intervenisali smo i u Bulevaru gde se u toku vožnje zapalilo jedno vozilo. Ekipe su na terenu i prate situaciju na gradskom području – naglasio je Moštrokol.

Direktorat za vanredne situacije pozvao je građane da danas aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, jer se očekuje obilna kiša, naročito u centralnim i južnim delovima Crne Gore

Let nacionalnog avio-prevoznika “Montenegro erlajnsa”, Beograd–Tivat, zbog velikog nevremena je preusmeren na podgorički aerodrom, dok je let “Er Srbija” iz Beograda za Podgoricu otkazan zbog nevremena, saznaje CdM.
Klizište preti kući u nikšićkoj Župi

U selu Liverovići u mesnoj zajednici Župa Nikšićka velike padavine pokrenule su klizište koje preti da odnese jednu kuću.
Poplave u Jazu (Fejsbuk/Podgoricki vremeplov)

Klizište se nalazi iznad glavne saobraćajnice kroz taj kraj koji ima 12 sela i veći deo zemlje, iz rascepa površine oko 40 kvadrata, naslonio se na jednu stranu kuće.

Prema njegovim rečima, očekuje se dolazak stručnjaka koji treba da proceni situaciju na terenu. Na tom prostoru bujice su i ranije predstavljale problem kada su odnele deo glavnog puta u tom kraju.

Zbog obilne kiše popljaven je put kod Jaza između Budve i Kotora, prenosi Podgorički vremeplov.
Voda u Pljevljima nije za piće

A zbog povećane mutnoće, voda sa sva tri gradska vodovoda u Pljevljima nije za piće.

Do zamućenja je došlo usled obilne kiše, a Pljevljaci su se danas pitkom vodom snabdevali u radnjama ili na izvoru kod Motela “Vodice”.

Vrednosti mutnoće vode u sva tri gradska vodovodna sistema “Pliješ”, “Jugoštica” i “Breznica” prate se svakodnevno i o eventualnim promenama građani će biti blagovremeno obavešteni, saopšteno je iz pljevaljskog “Vodovoda”.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR