среда, јун 19, 2024
NaslovnaPRIBOJНаграђени најбољи у спортисти Прибоја у 2018. години

Награђени најбољи у спортисти Прибоја у 2018. години

У четвртак 28. фебруара у хотелу „Лим“ одржан је свечани пријем и уручивање награда и признања најбољим прибојским спортистима у 2018. години. Како традиција из претходних година налаже, осим појединачних резултата и доприноса прибојских спортиста, награђени су и спортски радници али и спортски клубови.

Награде и дипломе најбољима уручили су председник општине Прибој, Лазар Рвовић и председник Спортског савеза Прибој, Филип Комарица, а за ове сврхе из буџета издвојено је 150.000 динара. Спортистима, тренеру и најбољем спортском раднику, поред повеље уручена је и новчана награда у износу од по 5.000 динара, клубовима по 10.000 дин, док су заслужни спортисти ветерани добили повеље.

У обраћању присутнима, председник општине Прибој, Лазар Рвовић, рекао је да ће у наредном периоду акценат бити на школском спорту, али и да ће локална самоуправа наставити са реконструкцијом и изградњом спортске инфраструктуре. Подсетио је да је Прибој домаћин почетка 59. Међународне „Трке кроз Србију“, као и Евро купа у рафтингу.

На основу једногласно донете одлуке а на предлог Комисије за избор најбољих у спорту у претходној години, за најбољег спортисту у 2018. години проглашен је Алекса Миковић из РК Прибој, најбоља спортисткиња Елена Видаковић из КК ФАП, најбољи млади спортиста је Лазар Танасијевић из АК ФАП, док је најбоља млада спортисткиња Јана Драгутиновић из АК ФАП. Најбољи тренер у 2018. години је Ацо Долаш из КК Прибој, најбољи спортски радник је Боривоје Јоксимовић из КК ФАП, док је најбољи спортиста ван Прибоја Марко Гудурић, а спортисткиња Жељка Николић. У 2018. години најбољи мушки клуб је Карате клуб ФАП Прибој, док је најбољи женски клуб Женска кошаркашка омладина ЛИМ Прибој. Најбољи параспортиста у 2018. години је шахиста Славиша Шушањ.

Плакете су уручене и заслужним спортистима Бранку Премовићу за фудбал, Александру Драгојловићу за рукомет, Крунославу Малићу за одбојку и рукомет и Милојки Василић Бошковић за атлетику. За афирмацију и допринос прибојском спорту плакету је добио и Милинко Мића Минић.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR