субота, јун 22, 2024
NaslovnaINFOMonahinja Irina ima neobičnog ljubimca: Jastreb joj svakoga dana sleće na ruku,...

Monahinja Irina ima neobičnog ljubimca: Jastreb joj svakoga dana sleće na ruku, pošto obavi „posao“

Jastreb je njen ljubimac već tri do četiri godine. Sve je počelo sa idejom da se od manastira odvrate mezvani gosti – golubovi koji prave nered po konaku.

Smiren pogled uprt u ljubimca koji, pak, oštro gleda u daljinu i stameni stav jedne monahinje – tako izgleda sestra Irina iz manastira Mileševa, dok pozira sa jastrebom na ruci. Dala mu je punu slobodu da leti iznad manastirskog imanja, ali on joj je veran i uvek se vraća.

Jastreb je njen ljubimac već tri do četiri godine. Sve je počelo sa idejom da se od manastira odvrate nezvani gosti – golubovi koji prave nered po konaku. Savet vazduhoplovaca koji su posetili manastir bio je da nabave sokola. Ne da ubija, već da rasteruje golubove. Ali, soko ume da pobegne, a jastreb se pokazao mnogo bolje, jer je reč o vernoj ptici.

Sestra Irina ga hrani i svakodnevno pušta u let – sat, dva jastreb nadgleda teritoriju, leti oko manastira i vraća se na njenu ruku. A onda, jastreb obitava u svom kavezu.Manastir živi svoj život, monahinje su predane molitvi i radu.

Kad naiđu posetioci, začude se pošto pred sobom vide Irinu sa kožnom rukavicom i njenog neustrašivog ljubimca, jastreba oštrog pogleda.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR