четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaSRBIJAMoguće vanredno stanje, čeka se odluka Vučića večeras od 20h

Moguće vanredno stanje, čeka se odluka Vučića večeras od 20h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će doneti odluku o uvođenju vanrednog stanja na delu teritorije ili u celoj Republici Srbiji, objavljeno je sinoć na portalu TV Pink.

Šta po Ustavu podrazumeva vanredno stanje možete pročitati ovde.

Nakon najave da će biti razmatrana odluka o uvođenju vanrednog stanja, na instagram profilu predsednika Vučića, objavljen je video snimak dela njegove današnje konferencije za novinare, povodom pandemije korona virusa.

– Ja sam ovde i donosiću ključne odluke, koje ćete videti u narednih nekoliko dana. Donosiću najteže odluke, kao što sam ih donosio u proteklih sedam godina. I kao što mi je lako i lepo da vodim narod i kada me primaju Putin, Merkel, Si Đinping i ostali, i kada učestvujem u dobijanju nagrada i ordenja, biću uz svoj narod i kada je najteže i kada se borimo sa ovakvom pošasti. Ovo za nas predstavlja najteži mogući izazov, izazov za ekonomiju, ali pre svega za živote ljudi. Zato vas pozivamo da budemo jedinstveni i ujedinjeni – navodi Vučić u snimku objavljenom na instagram nalogu @avucic.

„Procena je da bi dalje širenje kovida 19 moglo značajno ugroziti zdravlje šire populacije stanovništva, a time dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Republici Srbiji, uključujući i funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede“, ukazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, rizici i pretnje po bezbednost Srbije i njenih građana zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Republike.

Kako je dodao, predsednik Srbije je primio procenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i kako će staviti sve službe bezbednosti u funkciju očuvanja života i zdravlja svih građana Srbije.

Izvor:danas.rs

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR