недеља, јун 16, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJENovogodišnja i Božićna čestitka predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića

Novogodišnja i Božićna čestitka predsednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića

Predsednik opšine Dragoljub Zindović čestitao je Novu 2019. godinu svim građanima opštine Prijepolje. Sveštenstvu i monaštvu Mileševske eparhije i vernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru, Zindović je uputio i najiskrenije čestitke povodom Božićnih praznika.

U čestitci dostavljenoj medijima Zindović ističe da je iza nas teška godina ispunjena višestrukim problemima koje smo, iako neki nisu direktno vezani za našu opštinu, prevazilazili i prevazilazimo upornošću, maksimalni radom i zalaganjem. Tu pre svega mislim na nepovoljan globalni razvoj odnosa u zemlji i nekim susednim državama, ističe Zindović.

Кad je u pitanju naša opština, prošla godina je bila u znaku ozbiljnih investicionih zahvata. Mnogi su započeti, neki zbog objektivnih okolnosti prolongirani i nastaviće se većom energijom i zalaganjem u predstojećoj godini, ali svakako je 2018. godina bila godina snažnog impulsa. U pitanju su uglavnom investicije u sferi komunalnih i javnih objekata, što i jeste nadležnost opštine. Značajna ulaganja su ostvarena u komunalnoj infrastrukturi, u izgradnji, asfaltiranju ili popravci brojnih seoskih puteva, vodosnabdevanje je daleko sigurnije i kvalitetnije zahvaljujući nizu projekata koje smo realizovali, napravili smo krupne korake u rešavanju višedecenijskog problema deponije smeća i očekujemo da se tokom 2019. taj problem konačno reši na duži vremenski period. Podsećam na intenzivna ulaganja u sferi obrazovanja kroz adaptaciju više školskih objekata i popravljanje ukupnog standarda učenika i zaposlenih u obrazovanju, a slično je i sa zdravstvom gde je urađeno zaista puno.

Godina koju susrećemo značiće za opštinu Prijepolje godinu pojačanog investicionog zamaha. Osim projekata čije je okončanje preneto iz ove godine, mislim pre svih na most u Šarampovu, čeka nas nastavak radova na putnoj i komunalnoj infrastrukturi, nove investicije u zdravstvu, obrazovanju i kulturi.

Ono što je posebno značajno je da u svim tim poslovima ostanemo kao i do sada jedinstveni pre svega kao građani a zatim i kao političke strukture u koaliciji kojoj su birači dali mandat da vodi Prijepolje najbolje kako može. Ono što nam je zajedničko treba uvek da ima prevagu: Prijepolje iznad svega i u svemu, kaže se u Novogodišnjoj i Božićnoj čestitci predsednika opštine Dragoljuba Zindovića.

Prijepolje Info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR