субота, април 20, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEMinistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u okviru projekata razvoja turizma u 2019....

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u okviru projekata razvoja turizma u 2019. godini finansiraće sa blizu 2 miliona dinara uređenje izletišta Ravni, na visu iznad Prijepolja.

Turistička organizacija Prijepolja realizuje projekat uređenja izletišta Ravne, koje se nalazi u neposrednoj blizini grada. Za uređenje izletišta sredstva u iznosu od milion i 900.000 dinara, su obezbeđena kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Izletište Ravne nalazi se na samo 700 metara od grada, okruženo borovom šumom i na samo 500 metara od vidikovca Sokolica. Projekat uređenja za cilj ima da se trenutno neuređen prostor pretvori u mesto za rekreaciju i odmor.

Predviđa gradnju odmarališta koncipiranog tako što će cela površina parcele biti podeljena u više zona koje će međusobno biti povezane vizurama i pešačkim stazama. Projekat će biti realizovan u dve faze. Prva faza, za koju je novac opredelilo resorno ministarstvo, predviđa izvođenje pripremnih i zemljanih radova, potom betonske i armiranobetonske radove i izgradnju i opremanje toaleta.U drugoj fazi je planirana nabavka i postavljanje mobilijara, postavljanje pečurki i kamenog roštilja , letnje pozornice, igrališta za decu sa pratećim mobilijarom, a svi materijali koji će biti korišćeni tokom gradnje su prirodni, kako se ne bi narušila autentičnost prostora i duh mesta.

Ukupna vrednost projekta iznosi blizu 6 miliona dinara, a pomoć i u drugoj fazi radova očekuje se od resornog ministarstva murizma, svi radovi trebalo da budu završeni do jeseni, a  do tada će se pokušati da obezbedi i neophodan mobilijar.

Screenshot_2019-05-20 Počinje uređenje izletišta Ravne Foruminfo rs(1)Screenshot_2019-05-20 Počinje uređenje izletišta Ravne Foruminfo rs

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR