четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaINFOMartinović i Rističević sutra sa malinarima

Martinović i Rističević sutra sa malinarima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović najavio je da će sutra, 13. juna još jednom razgovarati sa malinarima.

Martinović će razgovarati predstavnicima udruženja proizvođača malina iz cele Srbije o otkupnoj ceni maline, saopštio je danas njegov kabinet.

Sastanak je u 12.00 sati, a prisustvovaće mu i predsednik Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević.

Resorno ministarstvo očekuje da će se sva pozvana udruženja odazvati i da će još jednom svi zajedno sagledati sve probleme koji postoje u malinarstvu i doneti “odluku o kreiranju dugoročne poljoprivredne politike” u oblasti malinarstva da se narednih godina ne bi susretali sa istim problemom, da se pred i u toku sezone berbe malina razgovara, isključivo o otkupnoj ceni maline.

“Ministarstvo je čvrsto opredeljeno da u saradnji sa proizvođačima i otkupljivačima maline, drugim državnim organima, kao i naučnim institucijama u oblasti voćarstva, pristupi izradi dugoročne strategije o malinarstvu, sa ciljem da pruži podršku kako malinarima, tako i hladnjačarima, da udruženim i zajedničkim naporima ostvare uspeh na vrlo zahtevnom i izazovnom evropskom i svetskom tržištu malina”, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR