четвртак, 30 новембра, 2023
HomePRIJEPOLJE,,LIMSKI KOTLIĆ ,, 1 MEDJUNARODNA GULAŠIJADA PRIJEPOLJE 2019

,,LIMSKI KOTLIĆ ,, 1 MEDJUNARODNA GULAŠIJADA PRIJEPOLJE 2019

Posle nekog vremena konačno se na obali Lima osetio miris dima… Sam pogled na obalu lima gde se smestilo cak 41 jedna ekipa iz Bosne, Crne Gore i Srbije prava je draž da se ipak može organizovati takva jedna manifestacija a po razgovoru sa ekipama ovoje  najmasovnija u ovim krajevima tromedje a i šire. Ogromnu zahvalnost za sve ovo naravno dugujemo Sportskom Savezu na celu sa Milovanom Milicevicem i timom koji su obezbedili ekipama suncobrane, stolove i klupe , drva za kotlic, pice za svaku ekipu, spust rekom Lim sa rafting camcima i provod uz pobednicki orkestar za omladince u Guci ,,Maje Ilic,,iz Požege.

Veliki broj ekipa koji su uzivali na obalama lima spremajuci gulas priredili su i gradjani Prijepolja obilaskom standova i probajuci gulas. Sve ekipe njih 41 su pobednici manifestcije.Ulozeno je mnogo truda i napora da bi se ova manifestacija organizovala uz pomoć lokalne samouprave, restorana ,,Familija Jesic,,uz veliki broj sponzora uspeli smo da uprilicimo ekipama i gradjanima lep ugodjaj. Ne predstavljamo sami sebe i Sportski savez vec grad Prijepolje. Puno nam je srce skupiti 41 ekipu i videti oduševljenje na njihovim licima. Išao sam na mnoge ovakve manifestacije ali se mogu pohvaliti a i po rečima prisutnih da jedna od najbrojnijih i najbolje organizovanih izjavio je Milovan Milicevic predsednik Sportskog saveza Prijepolja.

Prvo mesto na ovoj fenomenalnoj manifestscije uzela je Ugostiteljskao Ekonomska skola iz Prijepolja, drugo mesto, višestruki prvaci gulasijada ekipa , Sumadijska jaja,, iz Kragujevca a treće mesto zauzela je ekipa Čestobrodice kod Požege. Nagrada za najudaljeniju ekipu pripala je ribolovcima iz Srebrenice,najveselija ekipa je ,, Klijen,,iz Prijepolja a najuredjeniji stand pripao je ekipi Kancelarija za mlade iz Prijepolja.

Posebne pohvale su dobile Ugostiteljske skole iz V.Banje i Čajetine. Po recima svih učesnika ovo je odličan način druženja bilo da je sportski, turisticki ili takmicarsko rekreativni. Jedva se čeka poziv za sledeću godinu jer je Sportski savez i grad Priepolje sa njegove dve reke ostavilo vrhunski utisak.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR