Koliko je đaka i nastavnika zaraženo za dve nedelje nastave: Ministar Šarčević izneo najnovije podatke!

U prve dve nedelje nastave u osnovnim i srednjim školama virusom korona zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da je reč o sporadičnim slučajevima ako se zna da u školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka.

On je precizirao da je u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo 25 učenika, da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.

– U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporadičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu – naglasio je on i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

Ministar je naveo da deca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbezbednije mesto, gde je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima, sportskim terenima gde se inače deca druže van škole. Šarčević je još jednom apelovao na pojedince da ne fotografišu i snimaju decu u školi, jer je to zakonom zabranjeno.

– Garantujem da su škole najsigurnije mesto u državi. Snimanje tuđe dece neovlašćeno je zabranjeno – rekao je ministar. Napominje da prosvetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mere u školi.

Leave a Reply