уторак, фебруар 27, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEКлуб привредника Пријепоља: Блокада ивањског моста би била већа штета од износа...

Клуб привредника Пријепоља: Блокада ивањског моста би била већа штета од износа за који се терете радници Пореске управе

Клуб привредника Пријепоља: Комисија, коју су чинили радници Пореске управе приведени у уторак због основа сумње да су злоупотребили службени положај, два пута одбијала захтеве и тек након писане наредбе донела решење о процени тржишне вредности земљишта.

Клуб Привредника Пријепоља огласио се саопштењем за јавност због, како се наводи, тенденциозног и непотпуног извештавања о привођењу радника Пореске управе Пријепоље. Саопштење преносимо у целости:

Сувим преношењем полицијског саопштења, без изношења осталих битних чињеница стиче се утисак да се ради о хапшењу организоване криминалне групе која је оштетила буџет општине Пријепоље за 1.209.092 динара. Сматрамо да је некоректно и непрофесионално изнети тешку квалификацију тј. „хапшење“ а истина је да су тог дана приведена три радника Пореске управе Пријепоље од којих су узете изјаве и који ниједног тренутка нису били лишени слободе, нити су им одузете личне ствари ни мобилни телефони, чак су цели дан несметано могли да се јављају и комуницирају са родбином и другим лицима.

Истина је и да су ти радници били чланови комисије која се бави утврђивањем пореза за пренос апсолутних средстава а у поменутом случају они су добили задатак да утврде тржишну вредност непокретности земљишта које је Општина морала да купи од приватног предузећа да би се омогућило функционисање новоизграђеног  моста на Лиму у Ивању. Обзиром да методологија утврђивања тржишне вредности нема никакве везе са утврђивањем пореске основице ова комисија је два пута одбијала захтев који је упућивала општина Пријепоље, тек након писане наредбе из Републичке дирекције Пореске управе, комисија је донела решење о процени тржишне вредности. Инспектори су применом аналогије у ранијем промету парцела у Ивању, донели закључак и проценили да има елемената злоупотребе.

Не желимо да коментаришемо рад државних органа, нити да процењујемо исправност њихових одлука, али желимо као привредници да укажемо на истину: Министарство привреде је доделило општини Пријепоље 33 милиона динара у циљу унапређења Пословне зоне, овим средствима изграђен је нови мост чије функционисање је било немогуће док се није откупило поменуто земљиште. Блокада функционисања моста би нанела много више штете и трошкова бројним привредним субјектима и грађанима Ивања од овог износа за који се терете радници Пореске управе Пријепоље, наводи се у саопштењу Клуба привредника Пријепоља.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR