недеља, јул 14, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEКако се полиција бори против возача који обавештавају једни друге о патролама

Како се полиција бори против возача који обавештавају једни друге о патролама

Заменик начелника Управе саобраћајне полиције Бобан Милинковић рекао је за РТС да ће полиција појачано контролисати учеснике у саобраћају током предстојећег „Бир феста“ у Београду. Истакао је да је намера да се возачи одврате од чињења прекршаја.

Бобан Милинковић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да већ десет година саобраћајна полиција приликом летњих манифестација предузима мере контроле учесника у саобраћају који напуштају те манифестације.

Како је навео, те контроле дају резултате јер већи број људи користи јавни превоз и такси.

Милинковић је најавио да ће током „Бир феста“ бити постављени пунктови на свим тачкама куда мора да се прође, али ће кружити и патроле.

Такође, ангажоваће се и одређени број полицајаца на мотоциклима јер домаћи возачи обавештавају једни друге о позицијама патрола путем друштених мрежа и апликација.

Бобан Милинковић каже да на тај начин једни другима чине медвеђу услугу јер би сви они који су изазвали незгоду под дејством алкохола били срећни да их је полиција пре тога зауставила.

Каже и да појачане контроле током лета у комбинацији са кампањама дају резултате и да је за четири године проценат незгода у којима су учествовали возачи под дејством алкохола смањен са 15,4 на 13 одсто. То је, како је прецизирао, готово 200 саобраћајних незгода годишње мање.

Када је реч о акцији појачане контроле брзине, Милинковић је рекао да је очигледно да велики број возача није пратио медије или је једноставно сматрао да се то на њих не односи јер је откривено готово 5.000 прекршаја за прва два дана.

Акција се наставља и у наредним данима, а контроле ће се вршити радарским уређајима са заустављањем возила и без тога, камерама, пресретачима…

Викенд је због појачаног интензитета саобраћаја посебно ризичан, рекао је Милинковић, додајући да велики број људи тада не ради и да се дуже остаје у проводу. Због тога, наводи, незгоде које се догађају викендом имају већу тежину у односу на радне дане.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR