KAFIĆI POD KLJUČEM, BAŠTE KRCATE Šok slike iz Beograda

Prolećne temperature u decembru izmamile su, uprkos novim oštrim merama, Beograđane napolje, a deo njih i pravac u bašte zatvorenih kafića. Tako su bašte pojedinih lokala u centru grada, iako su svi ugostiteljski objekti zatvoreni tokom vikenda kao deo mera u borbi protiv pandemije korona virusa – bile pune.

Neki su, što je zabaleženo na našim fotografijama, odlučili da provedu vreme šetajući gradom, drugi vežbajući na Adi Ciganliji, dok su pojedini iskoristili sunčane prepodnevne sate da sednu sa prijateljima u baštu nekog kafića – uprkos činjenici da kafići ne rade. Pročitajte još…

Reporteri “Blica” obišli su neka od najpopularnijih beogradskih šetališta i naišli na veliki broj sugrađana koji su subotnje pre podne rešili da provedu na vazduhu.

Podsetimo, od juče u 17 sati pa sve do ponedeljka ujutru, katanac na svoja vrata stavili su ugostiteljski objekti, tržni centri, ali i mnoge druge uslužne delatnosti.

Ipak, toplo i sunčano vreme koje nas je danas dočekalo nakon nekoliko sumornih i vetrovitih dana, bilo je idealno za šetnju, a evo gde su Beograđani odlučili da provedu vikend tokom kojeg skoro ništa ne radi.

Šetnja i vežbanje na “beogradskom moru”

Na Adu Ciganliju ljudi su neprestano pristizali, te je šetalište sa makiške strane bilo puno.

Pojedini su šetali sa decom ili kućnim ljubimcima, dok je bilo je i onih koji su organizovali “piknik” i uživali u pogledu na Savu.

Nemali broj Beograđana odlučio se na vežbanje – bilo je onih koji trče, voze bicikle, rolere, dok su se mogle videti i organizovane grupe vežbača tik uz reku.

U centru grada, gotovo da nikada nije pusto, pa je tako i danas Knez Mihailova bila puna šetača iako su sve radnje bile zatvorene.

Bašte zatvorenih kafića su mnogima poslužile za predah od šetnje.

Pojedini ugostiteljski objekti su vršili šaltersku prodaju, te su se tako mnogi snabdeli i toplim napicima.

Na Vračaru, pak, bašte kafića su ostale prazne.

Razlog za to je možda bila i blizina Tašmajdanskog parka u kojem gotovo da nije bilo slobodne klupe.

Podsetimo, usled pogoršane epidemiološke situacije, juče su na snagu stupile nove mere koje se pre svega odnose na skraćenje radnog vremena gotovo svih objekata u Srbiji koji su od juče zatvoreni posle 17 sati. I ovoga puta, u prvom planu su ugostiteljski objekti, međutim, sada su novim, pooštrenim merama obuhvaćene i mnoge druge uslužne delatnosti.

BLIC https://www.blic.rs/vesti/beograd/kafici-pod-kljucem-baste-krcate-sok-slike-iz-beograda-pogledajte-kako-su-danas/nq95q7w?ref=fbblic&fbclid=IwAR1QlkZK7MtkhjfwRdmsnkWDMd2dTceVxt_5i4MtN_BU0AMrvOodeoNwcAo