недеља, мај 26, 2024
NaslovnaSRBIJAИ ОВО СЕ ДЕШАВА - ДЕДА, ПЛАТИ ПИВО ДА ТЕ НЕ БИСМО...

И ОВО СЕ ДЕШАВА – ДЕДА, ПЛАТИ ПИВО ДА ТЕ НЕ БИСМО УБИЛИ ОД БАТИНА!

Ухапшени Лазар М. и Саша Ж. без икаквог повода брутално се иживљавали над мештанима, а декица кога су претукли бори се за живот

Ко, бре, да се смири?! Ми смо, бре, најјачи! Деда, ајде сад плати пиво да те не одеремо од батина!

Ове претње одјекивале су у четвртак недалеко од једне продавнице у селу Избеница код Варварина, где су Лазар М. (25) и његов брат од тетке Саша Ж. (40) пијани брутално и без икаквог разлога камењем и песницама претукли пет особа, међу којима и једног полицајаца, ком су демолирали возило.

Мртви пијани

Како сазнајемо, непосредно пре иживљавања над недужним мештанима Избенице браћа су попила велику количину алкохола.

– Пролазио сам том улицом и приметио да ће бити проблема. Лазар и Саша су већ познати по насилничком понашању, па није чудо што је избио инцидент. Били су мртви пијани и пре него што су дошли испред продавнице, а тамо су наставили да пијанче – прича очевидац.

Према његовим речима, након неколико флаша пива браћа су почела да малтретирају пролазнике.

– Прво су насрнули на С. М. (65) и тражили му да им плати још по једно пиво. Он им је рекао да нема новца и браћа су због тога још више подивљала. Почели су немилосрдно да га туку камењем, а јадан човек није могао да се одбрани. Буквално су му ударцима затворили око – додаје саговорник.

Како каже, дивљаштво Саше М. и Лазара Ж. се и након тога наставило.

Тукли и полицајца

– Недуго затим, улицом је пролазио брачни пар, Милутин П. и његова супруга Слађана. Беспомоћног Милутина су прво тукли, а онда су га гурнули с потпорног зида, након чега се дека онесвестио јер је пао на главу. Убрзо је дошао и полицајац, кога су такође напали и брутално претукли. После тога су му разлупали и аутомобил. Међутим, ни то им није било доста, па су се и међусобно потукли јер је Саша наводно покушао да помогне једном комшији – наводи извор.

Тешко повређени Милутин П. превезен је у КЦ Ниш и лекари се боре за његов живот. Његова супруга Слађана је такође повређена, али је у стабилном стању.

Остали повређени су прошли с лакшим повредама.

– Милутин П. има тешке повреде главе и трбуха, као и унутрашња крварења. Налази се на апаратима и животно је угрожен – каже извор.

Директор полиције Владимир Ребић
Без разлога тукли мештане

Директор полиције Владимир Ребић јуче је гостујући на телевизији објаснио како се инцидент догодио.

– Кад је патрола изашла на место догађаја, затекла је момка који је без икаквог разлога и повода нападао пролазнике на улици. Касније је пронађен још један мушкарац и обојица су задржани. Разлози нису познати, осим чињенице да су конзумирали алкохол и да су напали брачни пар, а мушкарца гурнули с потпорног зида. Нису користили ножеве, него парче бетона које су нашли. Напали су и полицајца приликом интервенције, а оштетили су и службено возило – рекао је Ребић.

Мештани запрепашћени
Познати су по насиљу

Мештани села Избеница кажу да су ухапшена браћа у том месту позната по насиљу и разбојништву.

– И раније су разбијали аутомобиле, а тукли су се и с полицијом. Нису запослени, раде само повремено, ситне послове. Лазар је као мали ваљда попио литар ракије и од тада се пореметио. Лекари су га лечили од алкохолизма, више пута је ишао на испирање, али ето, он и даље пије – кажу мештани.

КУРИР

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR