среда, мај 29, 2024
NaslovnaUncategorizedGASI SE POLIMLJE, KLUB KOJI JE DAO DVA REPREZENTATIVCA

GASI SE POLIMLJE, KLUB KOJI JE DAO DVA REPREZENTATIVCA

Neverovatna sudbina FK Polimlje iz Prijepolja

Tužne stvari dešavaju se u srpskom fudbalu, posebno onom lokalnom, amaterskom. Fudbalski klub Polimlje iz Prijepolja osnovan daleke 1926. godine istupio je iz takmičenja Zapadno-moravske lige zbog loše finansijske situacije.

Klub u kojem su prve korake napravili dvojica reprezentativaca naše zemlje Ivica Dragutinović i Mihajlo Pjanović neće nastaviti sezonu u četvrtom rangu takmičenja, a pitanje je da li će uopšte postojati u budućnosti. Kako piše portal „Maxbetsport“ problem je nemogućnost da se reši “spor od dva miliona dinara”. Iz opštinske kase grada Prijepolja dve godine na račun kluba nije uplaćen nijedan jedini dinar.

U ovom klubu karijere su počeli i fudbalski internacionalci Njegoš Janošević i Alen Melunović, koji je nekoliko puta pomagao bivši klub šaljući sportsku opremu.

FK Polimlje bio je sinonim ne samo za fudbal, već i za sport uopšte u gradu Prijepolju. Tužna sudbina kluba koji je egzistirao 96 godina pokazuje jasnu sliku o propasti mnogih sportskih kolektiva u našoj zemlji.

Prema propisima UEFA FK Polimlje bi za četiri godine moglo da participira u Nionu za finansijsku pomoć, jer bi kao klub koji postoji 100 godina imao pravo na istu u vrednosti od 1.000.000 evra.

Kurir sport

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR