уторак, јун 18, 2024
NaslovnaSRBIJAFormirana nova predizborna koalicija “Narodni blok”, a u njoj je i Velimir...

Formirana nova predizborna koalicija “Narodni blok”, a u njoj je i Velimir Ilić

Predstavnici Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i grupe građana Iskreno za Niš predstavili su “Narodni blok”, novu koaliciju za predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji, preneo je N1.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je novinarima da je cilj novoformirane koalicije da se konačno napravi ozbiljna država i da se mladim i obrazovanim ljudima da šansa.

“Ovo danas što pokušava da izvede ljude iz krize je trulo i godinama unazad opterećeno aferama. Sva opozicija koja se sada veštački pravi nema snagu. Želimo da pokažemo da ima zdravih snaga u Srbiji”, rekao je Ilić.

On je rekao da Narodni blok ne interesuje ko će da bojkotuje izbore, a ko ne.

“Kamo sreće da svi hoće da se ujedine i obrišu ovu trulež”, rekao je Ilić.

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović rekao je da opozicione stranke imaju pravo na bojkot, ali da bojkot nije pokrio čitav opozicioni spektar i da je neophodno da se građanima pruži izbor.

Prema njegovim rečima, Narodni blok je koalicija otvorenog tipa i do raspisivanja izbora obavljaće razgovore sa svim političkim opciijama i lokalnim grupama koji žele da joj se pridruže.

Parović je naveo i da će se Narodni blok predstaviti sa dva nosioca liste – Velimirom Ilićem i odbronikom Inicjative za Niš Momirom Stojanovićem.

Odbornik grupe građana Iskreno za Niš u Skupštini tog grada Momir Stojanović naveo je da je dobar deo građana nezadovoljan vlašću sa jedne strane, a da sa druge strane nije spreman da se opredeli za politiku Saveza za Srbiju.

“Između vlasti koja drži u svojim rukama medije i vodi psihološko propagandni rat protiv svojih građana i drugih koji su bezidejni i kroz povremene proteste žele da dođu na vlast, mi građanima želimo da u direktom kontaktu ponudimo svoju viziju razvoja i u ekomomskom i u poliitčkom smislu”, poručio je Stojanović.

News

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR