уторак, април 23, 2024
NaslovnaSLOBODNO VREMEE OVO SE DOSAD NIKAD NIJE DESILO! Leskovčanin ujutru hteo da upali...

E OVO SE DOSAD NIKAD NIJE DESILO! Leskovčanin ujutru hteo da upali automobil, a u ono što je video NI SAM NIJE MOGAO DA POVERUJE! Koštalo ga je 200 evra!

Leskovčanina Miloša Radojičića je u nedelju ujutru zateklo neprijatno iznenađenje kada je izašao iz svog stana i ispred zgrade u Radničkom naselju u Ulici Gavrila Principa zatekao bukvalno izujedan auto!


Najpre, kako kaže, ništa nije primetio, ali kada je pokušao da upali svoj „bmw“ i krene u novogodišnju nabavku, auto nije hteo da upali.

– Kada sam pozvao majstora i on došao da ga pogleda, najpre smo uočili neobična sitna ulubljenja po branicima i haubi, a zatim i videli tragove šapa i ogrebotine. Na kraju smo ustanovili da su uspeli da pregrizu kabl za napajanje – priča za juGmediu Radojičić.

Njegova pretpostavka je da su to učinili ulični psi.

– Najverovatnije jer sam ja auto parkirao oko 22 uveče. Moguće je da se neka mačka krila ispod još uvek toplog motora i da su je oni pronašli , pa je onda krenula ‘borba’ ili su jadne životinje bežale da se sakriju ispod automobila od petardi koje u naselju pucaju tokom cele noći – navodi ovaj Leskovčanin.

jugmedia.rs

U svakom slučaju, za saniranje štete na automobilu je majstoru morao da plati 200 evra.

– Ja samo želim da mi neko objasni kako ja sada od grada da naplatim štetu za to što su mi automobil izujedali psi lutalice – komentariše Radojičić i naglašava da protiv tih životinja nema ništaa, da je čak deklarisan ljubitelj pasa i da hrani lutalice na ulici kad god za to ima priliku.

Grad Leskovac isplaćuje godišnje po nekoliko miliona dinara odštetu za ujede pasa lutalicaGrad Leskovac, i pored izgradnje azila za pse u Željkovcu, za šta su izdvojena milionska sredstva i gde je, po trvdnjama direktora JKP „Komunalac“ Vladimira Sinadinovića smešteno oko 400 pasa, ima sve veći problem sa napuštenim životinjama.

jugmedia.rs

Miloš pored svog automobila

Samo u poslednjih mesec dana radnici leskovačke Zoo higijene napisali su preko deset prijava nesavesnim vlasnicima pasa koje su napustili i ostavili na ulicu. Među njima ima i životinja koje se na teritoriju Leskovca dovoze iz drugih gradova.

Većinu njih povremeno hrane pojedine komšije, jadne životinje spavaju pred njihovim vratima, a dane i noći provode uglavnom lutajući gradskim ulicama dok onii koji bi trebalo da ih zbrinu tokom radnog vremena,a to su radnici ZOO higijene, okreću glavu i prave se da ih ne vide, ubeđujući svoje nadređene da na ulicama nema napuštenih životinja, a novinare koji upozore na problem i na to da oni „otaljavaju“ svoj posao optužuju preko društvenih mreža da mrze životinje.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR