Dojave o bombama u školama širom Srbije

Dojave o postavljenim bombama jutros su stigle u pojedine prijepoljske škole, ali i škole širom Srbije.

Poslednje informacije govore da su dojave stigle na adrese škola u Beogradu, Valjevu, Nišu, Adi, Kikindi, Vrbasu, Sremskoj Mitrovici, Prijepolju.

lg.php?bannerid=52&campaignid=3&zoneid=15&loc=https%3A%2F%2Fwww.021.rs%2Fstory%2FInfo%2FSrbija%2F308716%2FDojave o bombama u skolama sirom Srbije U Beogradu Valjevu Krusevcu Vrbasu Kikindi.html&referer=https%3A%2F%2Fwww.021 - Dojave o bombama u školama širom Srbije

Nastavnici su obavestili roditelje đaka da ne šalju decu u školu.

Valjevske škole danas su se po prvi put našle na udaru. Kako Vamedia saznaje, dojave o postavljenim bombama stigle su jutros u valjevske osnovne škole Prvu, Sedmu, Petu, Šestu. Direktori osnovnih škola o novonastaloj situaciji obavestili su razredne starešine koje potom obaveštavaju roditelje porukama i telefonskim pozivima da decu ne šalju u školu dok ne bude zavšena provera dojava, piše portal.   Istovremeno izvor Vamedie blizak policiji navodi da je od jutros u većem delu Srbije situacija sa dojavama o postavljenim bombama slična, a da su kontradiverzioni pregledi u toku.   Kako je RTS-u potvrđeno iz Biroa MUP-a, jutros je u OŠ “Đuta Jalšić” u Beogradu stigla dojava o postavljenoj bombi.   Kruševačke osnovne škole jutros su dobile preteće dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, potvrdio je za RTS načelnik školske uprave Zoran Asković.    Policija je na terenu, u toku je kontradiverzantski pretres svih objekta za koje je poslata anonimna dojava.   U osnovnim školama u Kruševcu danas nema nastave.   U desetak osnovnih škola u Nišu stigle su dojave o bombama, deca nisu ni bila u školi, o čemu se obavešteni roditelji.    Dojava o bombama u svim osnovnim školama na području gradske uprave Zaječar. Deca od danas prelaze na onlajn nastavu do daljnjeg.   

U opštini Raška, Baljevc, Prijepolje takođe je stigla dojava o bombi. 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply