недеља, мај 26, 2024
NaslovnaINFOДелегација компаније „Партигел“ из Француске код Бабића

Делегација компаније „Партигел“ из Француске код Бабића

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић, са сарадницима из области локалног-економског развоја и привреде примио је делегацију компаније „Партигел“ из Француске која има партнерски однос са фирмом „Фелкенстеин“ из Пријепоља. Тема разговора је развијање партнерстава и успостављање добре пословне сарадње у откупу, преради и пласману воћа и поврћа. Акценат је стављен на производњу малине са тежњом ка органској производњи као и потребе за повећањем производње јагода, шљиве (пожегаче), паприке, шаргарепе и осталих воћарских и повртарских култура.
Компанија „Партигел“ је породична фирма основана 1980. године. Раде комплетан програм прераде воћа и поврћа на годишњем нивоу 36.000 тона и има партнере у 16 европских земаља. Србију препознају као изузетно подручије за производњу наведених култура.
Г-дин Марковић, представник фирме „Фалкенстеин“ предлаже да локална самоуправа уради студију којом би се дефинисале смернице за производњу и пласман као и помоћ произвођачима у саветодавним и стручним приступима и мониторингу. Ова фирма планира да у наредном периоду у производним капацитетима на Коловрату оспособи производну линију за термостабилне надеве и запосли око 20 радника.
Договорено је да су на наредном периоду оргранизују трибине на којима би се потенцијални пољопривредни произвођачи упознали са њиховим планом и организацијом откупа и пласмана

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR