четвртак, фебруар 29, 2024
NaslovnaINFOBez snega u novogodišnjoj noći, pred nama još jedna blaga zima

Bez snega u novogodišnjoj noći, pred nama još jedna blaga zima

Poslednjih desetak godina primetne su blaže zime, i ove neće biti snega za Novu Godinu niti puno ledenih dana, rekao je za RTS zamenik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović.

Na blage zime ukazuje srednja dnevna temperaturom od oko 2 stepena. Kako kaže zamenih direktora RHMZ ove zime se očekuje oko pet do dese ledenih dana.

„Imali smo najtopliji 1. novembar i 1. decembar od kako se meri temperatura u našoj zemlji, a ove jeseni su zabeležene i tropske noći što znači da se temeperatura nije spuštala ispod 20 stepeni“, rekao je Mihajlović.

I ova zima biće blaga ali se ove godine očekuje više padavina, pre svega kiše.

I u novogodišnjoj noći očekuje se prijatno vreme sa temperaturom iznad 0 ali bez snega, rakao je zamenik direktora RHMZ.

„Kada je reč o Božiću treba sačakati još nekoliko dana za precizniju prognozu, ali se za sada ne očekuje značajno hladnije vreme“ rekao je Mihajlović.

Sutra je prvi dan zime, a u najkraćem danu godine zimskoj kratkodnevnici očekuje se kratkotrajno zahlađenje sa kišom i snegom u višim predelima, rekao je za RTS zamenik direktora RHMZ Goran Mihajlović.

RTS

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR