недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEБАДЊИ ДАН У ПРИЈЕПОЉУ ( ВИДЕО)

БАДЊИ ДАН У ПРИЈЕПОЉУ ( ВИДЕО)

Наложени Бадњаци испред свих храмова у општини Пријепоље.Православни верници  су обележили бадњи дан  уношењем и паљењем Бадњака, Литургијама у храмовима и породичним окупљањем за посном трпезом пред најрадоснији хришћански празник Божић.Још од раних јутарњих сати колоне аутомобила кренуле су према оближњим храстовим шумама где су православни верници секли Бадњак. Бадњаци су сечени и за храмове и домове верника. Након уношења бадњака у своје куће кренуло се ка православним храмовима где су одржане Литургије. Било је препуно испред свих храмова у Пријепољу. Портал Пријепоље инфо је пропратило паљење бадњака у храмовима у Жупи, на Коловрату, Сељашници,у  Пријепољу и Милешеви.

Испред храма Свети великомученик Прокопије у Великој Жупи паљење бадњака је било заказано за 14 сати. Пре паљења бадњака храм је био препун  верника на празничној литургији.

Храм на Коловрату Свети Николај Српски је окупио велики број православних верника који су палили бадњаке. Погледајте како је било испред храма.

У храму Свети цар Константин и царица Јелена на Сељашници Протојереј – ставрофор Слободан Симић освештао је бадњак на платоу испред храма. Након тога је обављено традиционално палење бадњака.Паљењу бадњака присуствовали су и председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић и члан општинског већа Небојиша Жунић.

Ложење бадњака у порти пријепољске цркве Свети Василије Острошки. Освештања и ложења бадњака одржала су се у порти Саборног храма Светог Василија Острошког у центру Пријепоља.

Традиционално, најмасовније освештање и ложење бадњака одржало  се   у порти манастира Милешеве.

Његово Преосвештенство Епископ милешевски Атанасије обавио је чин освећења бадњака . Епископу су саслуживали  свештенство манастира Милешева . Након чина освећења обављено је паљење бадњака испред храма у присуству великог броја верника.

Видео прилог;

Пријепоље инфо

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR