уторак, јун 25, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEАрмин Синанчевић вицешампион Балкана , испунио норму за Светско првенство

Армин Синанчевић вицешампион Балкана , испунио норму за Светско првенство

Након успешног опоравка од повреде и одличног наступа на првенству Србије за сениоре  у Крушевцу, где је освојио је чак три медаље Армин Синанчевић, атлетичар пријепољског „Полета“ на такмичењу у Бугарској куглу бацио на даљину од 20 метара и 58 центиметара, што му је, у конкуиренцији 12 такмичара са Балкана, донело титулу вицешампиона. Синанчевић је до шесте серије имао најбољи резултат, али је вицешампион света Румун Андреи Гиг у последњој серији бацио куглу 13 центиметара више од нашег репрезентативца и тако освојио златну медаљу.

Овај резултат, само 16 центиметара слабији од личног рекорда којим је Армин испунио норму за Светско првенство, је добра увертира пред планетарно такмичење у Дохи које Синанчевића очекује од 28. септембра до 6. октобра.

Атлетски тим Србије броји двадесетак имена у мушкој и женској конкуренцији међу којима су поред Армина и Емир Бекрић, Елзан Бибић, Амела Терзић, Драгана Томашевић и други. Најбољи бацач кулгле Србије, Асмир Колашинац пропустиo je шампионат у Бугарској.

Пријепоље Инфо

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR